20.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Συνάντηση Δημάρχου Πάφου με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Κύπρο

Συγκεκριμένους τρόπους για την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ του Δήμου Πάφου και αντίστοιχων φορέων της Ουκρανίας συζήτησαν σήμερα ο Δήμαρχος της πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος και ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Κύπρο Borys Humeniuk.



Στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε το πρωί στο Δημοτικό Μέγαρο, ο Πρέσβης της Ουκρανίας εξέφρασε στον κ. Φαίδωνος το έντονο ενδιαφέρον της χώρας του για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεών της με την Κύπρο σε όλα τα επίπεδα και διατύπωσε συγκεκριμένη πρόταση για ανάπτυξη διμερών σχέσεων μεταξύ της Πάφου και της Lviv (Λβιβ), η οποία είναι μια από τις σημαντικότερες σε πολιτιστική και οικονομική δραστηριότητα πόλη της Ουκρανίας.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πάφου επεσήμανε τους ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν την Κύπρο με την ομόθρησκη Ουκρανία και αποδέχτηκε με χαρά την πρόταση για συνεργασία του Δήμου Πάφου με το Δήμο της Lviv.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο κ. Φαίδωνος αποδέχτηκε επίσης πρόσκληση του Ουκρανού Πρέσβη για συμμετοχή στο Κυπρο-Ουκρανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί περί το τέλος του προσεχούς Απριλίου στη Lviv.

Κατά την επίσκεψή του στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, τον Ουκρανό Πρέσβη συνόδευε ο Επίτιμος Πρόξενος της Ουκρανίας στην Πάφο κ. Γιάννης Αριστοδήμου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ