30.9 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

Συγκινήσεις στο Τουρνουά Γκολφ Cyprus SeniorAmateur στην Γεροσκήπου

Επιτυχία σημείωσε το τουρνουά Γκολφ Cyprus SeniorAmateur Men’sOpen 2016 και Cyprus SeniorAmateur LadiesOpen 2016 που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στο εκπληκτικό γήπεδο του Elea στην Γεροσκήπου με την συμμετοχή δεκάδων αθλητών από την Κύπρο και άλλες 18 χώρες.


Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όσων τον παρακολούθησαν και τις δυο μέρες παρά τον πολύ ισχυρό άνεμο που αποτέλεσε μια πολύ σκληρή δοκιμασία για τους παίκτες και τους διοργανωτές.

Στους άνδρες μετά την πρώτη μέρα ο Robin Carson (Ηνωμένο Βασίλειο) προηγείτο με τρία κτυπήματα του πρωταθλητή 2015, RachidAkl (Λίβανος), και με τέσσερα κτυπήματα από το Φιλανδό Kimmo Vihanto.
Η δεύτερη μέρα δοκίμασε την αγωνιστική δεξιότητα όλων των παικτών λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Η 36η και τελευταία κανονική τρύπα του πρωταθλήματος έφερε τον Robin Carson και τον RachidAkl να ισοβαθμούν με 148 κτυπήματα και έστειλε το αγώνα στη παράταση και στην διαδικασία πλάϋοφ. Μετά από τρείς επιπλέον επαναληπτικές προσπάθειες και με τους δυο παίκτες ακόμη να ισοβαθμούν, η αγωνοδίκης επιτροπή κήρυξε τον αγώνα ισόπαλο μεταξύ των δύο παικτών και ανακήρυξε και τους δύο ίσους πρωταθλητές 2016. Την Τρίτη θέση στο πρωτάθλημα κατέκτησε ο Kimmo Vihanto.
Ο Miro Bradic (Γερμανία) κατέκτησε την Κατηγορία 1 Γκρός με 151, ο Nicholas Oatridge(Ηνωμένο Βασίλειο) την Κατηγορία 1Νέτ με 143, Mark Fullbrook (Ηνωμένο Βασίλειο) την Κατηγορία 2Γκρός με 175, και ο Graham Jackson(Ηνωμένο Βασίλειο) την Κατηγορία 1 Νέτ με 147 κτυπήματα.
Ο Mark Fullbrook(Ηνωμένο Βασίλειο) είχε το καλύτερο σκορ Νέτ της πρώτης ημέρας και ο BrianMeldrum(Ηνωμένο Βασίλειο) το καλύτερο σκορ Νέτ της δεύτερης ημέρας με 77. Ο GeorgeSwanson(Σκωτία) κέρδισε την κατηγορία Σούπερ Βετεράνων Ανδρών (Νέτ) με σκορ 147.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Εξάλλου στο SeniorAmateurLadiesOpen η περσινή πρωταθλήτρια MarileiBaxter από το Ηνωμένο Βασίλειο κυριάρχησε στον αγώνα κερδίζοντας την δεύτερη μέρα το χαμένο έδαφος που είχε το Σάββατο επιτυγχάνοντας ένα πολύ καλό αποτέλεσμα με 169 κτυπήματα.
Η Ολλανδή Πέτρα Pinotis που προηγείτο στον πρώτο γύρο απώλεσε έδαφος την δεύτερη μέρα για να τελειώσει στην δεύτερη θέση με 178 κτυπήματα.
Την Κατηγορία 1 Νέτκέρδισε η PaulaAnderton από την Νορβηγία με 154 ενώ η DorothyHudson από το Ηνωμένο Βασίλειο κέρδισε την Κατηγορία 2 Νέτ με 163 κτυπήματα. ΗLindaJones επίσης από το Ηνωμένο Βασίλειο κέρδισε την κατηγορία Σούπερ Βετεράνων Γυναικών (Νέτ) με σκορ 162.

Η λειτουργός του ΚΟΤ Μάρω Καζέπη που παρέστη στην τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές ανέφερε ότι ο οργανισμός δίνει ιδιαίτερη σημασία στο γκολφ που μπορεί να ενισχύσει τις προσπάθειες επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και εξάλειψης της εποχικότητας με τουρίστες υψηλής μάλιστα εισοδηματικής στάθμης. Στην τελετή βράβευσης παρέστη επίσης ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Elea Κυριάκος Παπαγεωργίου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ