27.9 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

Στο πλευρό των κοινοτήτων Ελεδιώ, Σαλαμιού, Κρήτου Τέρρα και Τσάδα η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου

Τη διαβεβαίωση ότι η επαρχιακή διοίκηση θα σταθεί δίπλα από της κοινότητες της επαρχίας Πάφου, εξέφρασε η Έπαρχος Πάφου, Μαίρη Λάμπρου, σε ομιλίες της σε φεστιβάλ κοινοτήτων της επαρχίας.


Η κοινότητα Ελεδιώ διοργάνωσε εκδήλωση φέρνοντας κοντά κατοίκους και απόδημους.

Στον χαιρετισμό της η Έπαρχος Πάφου ανέφερε πως η διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων αποτελεί μια αξιέπαινη και σημαντική προσπάθεια που τιμά τους διοργανωτές  και αποδεικνύει  την αγάπη και τις ευαισθησίες τους για τον τόπο τους.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η κ. Λάμπρου ανέφερε πως η σταθερή  ανάπτυξη  της υπαίθρου, η συγκράτηση του πληθυσμού, η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του αγροτικού μας πληθυσμού και η μείωση του οικονομικού και κοινωνικού χάσματος μεταξύ αστικών και αγροτικών περιοχών αποτελούν βασική και σταθερή προτεραιότητα της Κυβερνητικής Πολιτικής.

Μέσα στα πλαίσια του  Προϋπολογισμού για το 2017 αναμένεται,όπως ανακοίνωσε,  να προωθηθεί περαιτέρω ο εξωραϊσμός  της κεντρικής πλατείας  της κοινότητας  με ποσό γύρω στις €70.000 (ολόκληρο το κόστος της Β΄Φάσης ανέρχεται σε €215.000).

Ποσό γύρω στις €10.000 αναμένεται να διατεθεί εντός του 2017 για τη βελτίωση αγροτικών δρόμων και ποσό €2000 για την βελτίωση αμπελουργικών δρόμων.

Δεσμεύτηκε επίσης πως η Επαρχιακή Διοίκηση θα είναι πάντοτε στην διάθεση της κοινοτικής αρχής για να βοηθήσει  και να συμπαρασταθεί σε όλες τις προσπάθειες  για την πρόοδο, την ανάπτυξη και την ευημερία της κοινότητας .

Εξαλλου, η ορεινή κοινότητα της Σαλαμιού διοργάνωσε και φέτος χοροεσπερίδα η οποία εκτός από τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα συντήρησε τα ήθη και τα έθιμα της κυπριακής παράδοσης .

Σε ομιλία της η κ. Λάμπρου είπε ότι εκτός από τα μεγάλα έργα που ήδη εκτελέστηκαν, όπως το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και η Ανάπλαση του Χώρου Περιμετρικά της Εκκλησίας και ο εξωραϊσμός του κεντρικού δρόμου που διασχίζει την κοινότητα, προωθούνται είπε και νέα έργα σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο.

Τέτοια έργα συνέχισε,   είναι “ο Εξωραϊσμός Πάρκου στην περιοχή Κυπάρισσος, η δημιουργία Μονοπατιού της Φύσης, το οποίο θα ξεκινά από τη Κεντρική Πλατεία και θα ακολουθεί πορεία δημόσιου αργακιού, η δημιουργία ξενώνα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και η ανάδειξη του ευρύτερου πυρήνα και ανάπλαση / εξωραϊσμός των δρόμων της κοινότητας, ως συνέχεια του έργου που ήδη εκτελέστηκε”.

Παρατήρησε δε, πως οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της φιλοπρόοδης κοινότητας είναι ευοίωνες,με  δεδομένη την υποστήριξη και βοήθεια της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου και του Υπουργείου Εσωτερικών.

Εξάλλου, σε ομιλία της στο ετήσιο φεστιβάλ στην Κρήτου Τέρρα ακόμη μια γραφική  κοινότητα που είναι πλούσια σε  ιστορία και πολιτισμό, η κ. Λάμπρου είπε πως η  Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου  αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα και σημασία αυτών  των εκδηλώσεων βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των διοργανωτών για εκπλήρωση των σκοπών και επιδιώξεων τους.

Σύμφωνα με την Έπαρχο στην Κοινότητα προωθείται  η υλοποίηση του έργου ανέγερσης κοινοτικών κτιρίων που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2017 έναντι κόστους €114.000, ενώ  μέσα στο 2015  ολοκληρώθηκε ο εξωραϊσμός  της πλατείας  με δαπάνη γύρω τα €240.000 όπου γίνεται χειρισμός στο παρόν στάδιο επί μέρους ζητημάτων.

Στο φεστιβάλ της Τσάδας, η κ. Λάμπρου συνεχάρη το Κοινοτικό Συμβούλιο, αλλά και όλους όσοι εργάστηκαν και συνέβαλαν για την οργάνωση και επιτυχία της  εκδήλωσης. σημειώνοντας ότι τέτοιες εκδηλώσεις  “προβάλλουν και αναδεικνύουν διαχρονικά τον πολιτισμό και τις πολιτιστικές μας αξίες καθώς και τα έθιμα μας, τους λαϊκούς χορούς, τη λαϊκή μουσική”.

H κ. Λάμπρου ανέφερε  πως οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της φιλοπρόοδης κοινότητας είναι ευοίωνες.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ