22.9 C
Paphos
Thursday, April 18, 2024

Στο Κρατικό Δάσος Πάφου το (ίσως) πιο επικίνδυνο μονοπάτι της Κύπρου

Αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν μια βόλτα στην φύση, ειδικότερα αυτές τις μέρες που το τοπίο στα ορεινά είναι χιονισμένο. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να πηγαίνουμε απροετοίμαστοι,αφού πρέπει να έχουμε μαζί μας τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Στην Κύπρο δεν υπάρχουν «απαγορευμένα» μονοπάτια, υπάρχουν όμως κάποια που γίνονται απροσπέλαστα λόγω καιρικών συνθηκών. Αυτό ανέφερε στο SigmaLive ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αγωνιστικής Αναρρίχησης και Προσανατολισμού. Κληθείς να απαντήσει για το αν υπάρχει κάποιο μονοπάτι που δεν ενδείκνυται για πεζοπορία ή κάτι άλλο, είπε ότι επικίνδυνη περιοχή είναι αυτή των Μαύρων Κρεμμών.

Η περιοχή αυτή της κοιλάδας του Ρούδια, έκτασης 2.578 εκταρίων, κηρύχθηκε το 2000 ως περιοχή Προστασίας Χλωρίδας και Πανίδας. Αποτελεί πολύ σημαντικό βιότοπο χλωρίδας με πολλά ενδημικά φυτά. Δυο από αυτά (Origanum cordifolium και Ranunculus kykkoensis) περιλαμβάνονται στον κατάλογο των αυστηρά προστατευόμενων φυτών της Σύμβασης της Βέρνης.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επίσης, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους βιότοπους του αγρινού και άλλων θηλαστικών, πουλιών, ερπετών, αμφίβιων και εντόμων.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ