21.9 C
Paphos
Monday, May 6, 2024

Στο Ισραήλ 2 Παφίτικες startups με τη στήριξη της Τρ. Κύπρου

Με την στήριξη της Τράπεζας Κύπρου, 8 κυπριακές νεοφυείς επιχειρήσεις ετοιμάζονται να “πετάξουν” για το Τελ Αβίβ την Τρίτη (5 Σεπτεμβρίου). Τα 8 startups αποτελούν την αποστολή του εκκολαπτηρίου νεοφυών επιχειρήσεων IDEA. Εκτός  από την Τράπεζα Κύπρου, το IDEA στηρίζουν οι οργανισμοί CIIM, Deloitte Cyprus, Innovation-Leo Burnett και Lellos P. Demetriades Law Office.

Το συνέδριο DLD Conference στο Τελ Αβίβ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο του είδους του στην περιοχή, αφού συγκεντρώνει 150 ομιλητές  διεθνούς φήμης επιστήμονες  στον τομέα της καινοτομίας, τουλάχιστο 800 άτομα-κλειδιά με ειδική πρόσκληση συν τουλάχιστο ακόμα 1000 παρευρισκόμενους. Η ευρύτητα και το βάθος του συνεδρίου είναι ακόμα μια απόδειξη ότι η ονομασία που προσδίδεται στην χώρα αυτή ως «Startup nation», ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Tα 8 startups αναμένεται να έχουν συναντήσεις με ειδικούς του τομέα στον οποίο δραστηριοποιούνται. Επίσης θα έχουν προγραμματισμένες συναντήσεις με επενδυτές και άλλους ειδικούς που θα τους προσφέρουν επανατροφοδότηση. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις εταιρείες τους σε μια συνάντηση που έχει προγραμματίσει ειδικά στην Deloitte Israel σε συνεργασία με την Deloitte Cyprus, η οποία θα συνοδεύσει την αποστολή.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αξίζει να σημειωθεί ότι επιπλέον από τα startups που φιλοξενούνται στον τρέχον κύκλο του IDEA, στην αποστολη συμμετέχουν και startups από τον προηγούμενο κύκλο τα οποία επιδιώκουν την επιχειρηματική τους ανάπτυξη.

Την αποστολή στηρίζει η Πρεσβεία της Κύπρου στο Ισραήλ,όπου έχει προγραμματισθεί και επίσκεψη για συνάντηση με την Πρέσβη και τα άτομα της Πρεσβείας, για γνωριμία και δικτύωση.

Το Gnous είναι ένα επιστημονικά έγκυρο εργαλείο γνωστικής αξιολόγησης για παιδιά, το οποίο χρησιμοποιεί περιβάλλοντα τύπου video-game, για να παρέχει γρήγορη και ακριβή γνωμάτευση ενός φάσματος νοητικών ικανοτήτων.
Το “SyndeSeas Integrated Solution” είναι ένα software και αποτελεί ένα καινοτόμο εργαλείο που σχεδιάστηκε για την υποστήριξη του τομέα της ναυτιλίας, ως προς την βέλτιστη εφαρμογή νέων κανονισμών για την παρακολούθηση, αναφορά και επαλήθευση της κατανάλωσης καυσίμων και κατ’ επέκταση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από πλοία.
Το προϊόν είναι μία καινοτόμος κινητή εφαρμογή στον τομέα της υγείας και ευεξίας το οποίο οι χρήστες κατεβάζουν μια εφαρμογή στο τηλέφωνο ή στο tablet τους και συμπληρώνουν ένα λεπτομερές ερωτηματολόγιο υγείας. Συνδέονται επίσης με μια μικρή φορητή συσκευή και μετέπειτα παρακολουθεί τα ζωτικά σημεία του χρήστη για την διατήρηση μιας καθημερινής και υγιεινής ρουτίνας.
Η Onleave ενισχύει την επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων και των διευθυντικών στελεχών, παρέχοντας έναν έξυπνο, βελτιστοποιημένο, αυτόματο σύστημα οργάνωσης εργασιακών βαρδιών. Μέσω των γνωστικών τεχνολογιών οι διαχειριστές έχουν επίσης γνώση της απόδοσης, της ικανοποίησης και ακόμη και της διάθεσης του εργαζομένου.
H MyBook Heroes έχει στόχο να προσφέρει μια διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να προσαρμόζουν τα βιβλία, κάνοντας το παιδί τους τον κύριο ήρωα, μέσα σε μόνο λίγα λεπτά. Τα βιβλία τυπώνονται και αποστέλλονται κατευθεία στον αγοραστή.
Η Studyfinder.co είναι μια διαδυκτιακή αγορά όπου κάποιος μπορεί να βρει και να διαλέξει καθηγητές για ιδιωτικά μαθήματα άνα ώρα, μέσω του διαδυκτίου. Τα μαθήματα παραδίδονται μέσα από ένα περιβάλλον το οποίο χρησιμοποιεί βίντεο κάμερα, chat, ανταλλαγή αρχείων και άλλων εργαλείων για την ομαλή διεργασία του μαθήματος από την άνεση του σπιτιού.
Το Prediti είναι ένα εργαλείο μάρκετινγκ ακριβείας που δίνει τη δυνατότητα στους διαφημιστές να παραδώσουν το σωστό μήνυμα στο σωστό πρόσωπο την κατάλληλη στιγμή. Ο αλγόριθμος του συστήματος προβλέπει ότι οι καταναλωτές έχουν αδρανείς ανάγκες αγοράς (το σωστό μήνυμα) και προσαρμόζουν τους καταναλωτές (κατάλληλο άτομο) στην πιο κατάλληλη ομάδα.
H iCheers, είναι μια εφαρμογή που σου δίνει την δυνατότητα να κεράσεις ένα φίλο ή φίλη ένα ποτό, καφέ, κοκτέιλ ή ακόμα και δείπνο από μακριά και να το εξαργυρώσει όποτε θέλει.
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ