21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Στους δρόμους και πάλι η Αστυνομία- Τι θα ελέγχει αυτή τη φορά;

Στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για πρόληψη και μείωση των οδικών τροχαίων συγκρούσεων και ιδιαίτερα των σοβαρών και θανατηφόρων, η Αστυνομία Κύπρου εξαγγέλλει παγκύπρια εκστρατεία ελέγχου, για χρήση ζώνης ασφαλείας και παιδικών καθισμάτων. Η εκστρατεία, θα ξεκινήσει από αύριο Δευτέρα 30 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 6 Μαΐου, 2018.

Σκοπός της εκστρατείας είναι να επιτευχθεί μέσω της αστυνόμευσης, η ευαισθητοποίηση των οδηγών και επιβατών αυτοκινήτων, στη χρήση της ζώνης ασφαλείας τόσο στα μπροστινά όσο και στα πίσω καθίσματα, αλλά και την πρόσδεση των παιδιών στα παιδικά καθίσματα. Απώτερος στόχος, η μείωση των σοβαρών και θανάσιμων τραυματισμών σε οδικές τροχαίες συγκρούσεις.

Σημειώνεται ότι, η ζώνη ασφαλείας παραμένει το πιο αποτελεσματικό χαρακτηριστικό ασφαλείας στα μηχανοκίνητα οχήματα. Σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC), είναι αποδεδειγμένο ότι σε μια οδική τροχαία σύγκρουση οι αερόσακοι του οχήματος μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, παρέχοντας προστασία σύμφωνα με το σχεδιασμό κατασκευής τους, μόνο εάν οι επιβαίνοντες στο όχημα έχουν προσδεθεί με τις ζώνες ασφαλείας τους.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ