17.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Στη Δικαιοσύνη σήμερα οι 8 για τα σκάνδαλα στο ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης

Ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου   αναμένεται να παρουσιαστούν το πρωί οι οκτώ  από τους δώδεκα υπόπτους για τα σκάνδαλα στο ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης.

Οι εννέα συνελήφθησαν χθες μετά από αξιολόγηση της κατάθεσης που έδωσε στους ανακριτές ο Γενικός Διευθυντής της ιδιωτικής εταιρείας Helector, Ελληνικών συμφερόντων,  Γιάννης Κοκότσης.
Πρόκειται για τους  Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη, τον τέως Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα, που εκτίει εξαετή ποινή φυλάκισης για το πολύκροτο σκάνδαλο του ΧΥΤΑ, τον Δημήτρη Πατσαλίδη, οικονομικό  διευθυντή του Δ. Πάφου που τελεί σε διαθεσιμότητα και ο οποίος βρίσκεται ήδη υπό κράτηση, τον Μιχάλη Πάντη που είναι το πρόσωπο που επιβλέπει τις εργασίες στο ΧΥΤΥ Κόσιης , των λειτουργών του Υπουργείου Εσωτερικών, Αντώνη Κουρουζίδη, Στέλιο Παπαδόπουλο και Χρηστάκη Πέτρου, που απαρτίζουν την επιτροπή προσφορών, καθώς και του  πρώην λειτουργού  του Υπουργείου Εσωτερικών, Γιώργου Κουλαππή και του υιού του, Νίκου Κουλαππή, ο οποίος είναι ιατρός στο επάγγελμα.

Σήμερα ωστόσο στο Επαρχιακό  δικαστήριο Πάφου  δεν αναμένεται να παρουσιαστεί ο τέως Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τα υπόλοιπα τρία εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί χθες και αφορούσαν ένα πρώην διευθυντή  της Ελλαδικής εταιρείας Helector  και  δύο υπαλλήλους της εταιρείας,  δεν εκτελέστηκαν αφού τα πρόσωπα αυτά βρίσκονται στην Ελλάδα. Αναμένεται δε η έκδοση Ευρωπαϊκών διαταγμάτων σύλληψης τους.

Σημειώνεται  ότι τρία από τα  πρόσωπα που συνελήφθησαν το προπερασμένο Σάββατο και τέθηκαν υπό κράτηση , οι Μιχάλης Μιχαήλ , η Σκεύη Πρωτοπαπά και η Παντελίτσα Μάππουρα λήγουν σήμερα τα διατάγματα προσωποκράτησης τους .

Όλοι οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν αδικήματα που αφορούν  συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία  προς διάπραξη πλημμελήματος, συνωμοσία  προς καταδολίευση, δεκασμού δημόσιου λειτουργού, απόσπαση  από δημόσιο λειτουργό, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κατάχρηση  εξουσίας, κλοπής, κλοπή από δημόσιο λειτουργό, αδικήματα διαφθοράς, αθέμιτης κτήσης περιουσιακού οφέλους από αξιωματούχους και λειτουργούς του δημοσίου, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων, δωροληψίας από δημόσιο λειτουργό για επίδειξη εύνοιας, δόλου και κατάχρησης εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η χθεσινή εξέλιξη με την ομαδική σύλληψη για το νέο σκάνδαλο διαφθοράς  προκάλεσε νέο « σοκ» στην κοινή γνώμη, ενώ φαίνεται ότι τα σκάνδαλα δεν περιορίστηκαν στην Επαρχία Πάφου αλλά και στις Επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας. 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ