28.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ: Μaria Καλογεροπούλου Callas, The Woman and The Artist

Μετά τη μεγάλη της επιτυχία στη Λεμεσό το Φεβρουάριο, η παράσταση Maria Καλογεροπούλου Callas, The Woman and The Artist, επιστρέφει στην Κύπρο για δύο μοναδικές εμφανίσεις, 20 Μαΐου, στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών στη Λευκωσία και στις 23 Μαΐου στο Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο στην Πάφο στις 20:3

Η παράσταση Μaria Καλογεροπούλου Callas, The Woman and The Artist, αποτελεί μία παράσταση αφιέρωμα στη ζωή και το έργο της σπουδαιότερης υψίφωνου του 20 αιώνα Μαρίας Καλογεροπούλου, γνωστής ως Μαρία Κάλλας (1923-1977). Η παράσταση αποτελεί μια παρουσίαση της καλλιτεχνικής της πορείας από τα πρώτα της βήματα στον χώρο του λυρικού θεάτρου μέχρι και τον απρόσμενο θάνατό της.

Λόγος και Μουσική συνδυάζονται αρμονικά από τους πρωταγωνιστές, την υψίφωνο Χρύσω Μακαρίου και τον ηθοποιό Αχιλλέα Γραμματικόπουλο. Ο κος Γραμματικόπουλος υποδύεται το ρόλο του σκηνοθέτη που αναλαμβάνει να σκηνοθετήσει μια παραγωγή για την Ελληνίδα Ντίβα αλλά δεν γνωρίζει αρκετά πράγματα για την ίδια και η κα Μακαρίου μας μεταφέρει με τις φωνητικές τις ικανότητες στους ρόλους-ηρωίδες που σημάδεψαν και καθιέρωσαν την Κάλλας ως την απόλυτη Ντίβα της Όπερας. Τους δύο πρωταγωνιστές συνοδεύουν ο επίσης διεθνούς φήμης Βούλγαρος Βαρύτονος Κρούμ Γκάλαμπωφ, ο Πιανίστας Ζμπύνιεκ Μάρουσκα και ο Φλαουτίστας Θεόδωρος Κρασίδης.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η σύλληψη της εκδήλωσης είναι πολυεπίπεδη και συνδυάζει, πέραν από την ερμηνεία των χαρακτηριστικών αριών της Κάλλας, οπτικοακουστικό υλικό υπό την μορφή κολλάζ φωτογραφικού υλικού και συνεντεύξεων της ντίβας. Το τεράστιο έργο της έρευνας ανέλαβε η Ιστορικός Μουσικολόγος Δρ Σπυριδούλα Κατσαρού ενώ το μοντάζ επιμελήθηκε η μοντέρ Μαρία Αβράμ. Ο μονόλογος/αφήγηση βασίζεται σε μοναδικές πηγές και αρχεία ανάμεσα σε άλλα αυτών της ΕΡΤ, Λυρικής Σκηνής Αθηνών, Εθνικό Ωδείο Αθηνών καθώς και μεγάλων συλλεκτών προσωπικών αντικειμένων και επιστολών της Μαρίας Κάλλας.

Η εκδήλωση στοχεύει στην κατά το δυνατόν πληρέστερη σκιαγράφηση της Μαρίας Καλογεροπούλου, ως μουσικής προσωπικότητας με συγκεκριμένες ιδέες και αντιλήψεις περί τέχνης και κυρίως περί όπερας, ως ανθρώπου σε όλες τις διαστάσεις και εκφάνσεις του, ως μιας συνεχώς εξελισσόμενης μουσικού σε διάλογο με το κοινό της, ως δημιουργός μιας συγκεκριμένης εικόνας: La Callas.

Διοργανωτής και Παραγωγός της παράστασης είναι ο Παγκύπριος Σύνδεσμος „Ένα Όνειρο Μια Ευχή“ για παιδιά με καρκίνο και συναφή παθήσεις. Η εκδήλωση πέραν του φιλανθρωπικού της χαρακτήρα, αφού όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων θα δοθούν στα παιδιά που υποφέρουν από την επάρατη νόσο, αποτελεί μια υψηλή προσφορά στον πολιτισμό, αφού πρόκειται για το μεγαλύτερο αφιέρωμα της Κάλλας που έγινε μέχρι τώρα στη Κύπρο.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας, κας Άντρης Αναστασιάδη, συζύγου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και Υψηλής Προστάτιδας του Συνδέσμου.

Εισιτήρια διατίθενται από τη Soldout Tickets διαδικτυακά, σε όλα τα περίπτερα So Easy σε όλες τις πόλεις, σε όλα τα καταστήματα Stephanis, στην Πάφο στο περίπτερο Time Out καθώς και την ημέρα των παραστάσεων στην είσοδο των θεάτρων.

Τιμές εισιτηρίων: 15 Ευρώ, 10 Ευρώ για μαθητές, φοιτητές (μέχρι την ηλικία των 25) και συνταξιούχους

Συνδιοργανωτής : Δήμος Πάφου

Πληροφορίες : 22 311 277/ Π.Σ.Ένα Όνειρο Μια Ευχή

 

 Διαχρονικός Χορηγός: ΟΠΑΠ Κύπρου

Μέγας Χορηγός: Prospectacy, Michael Kyprianou and Co . LLC

Χορηγοί: Koukounis and Company, Solsidus/Law, Papantoniou Bakeries, Nice Day

Υποστηρικτής: Design By Sakis

Χορηγός Μεταφοράς: Coop Travel

Χορηγός Επικοινωνίας: ΡΙΚ

 Την εκδήλωση στηρίζει και το PafosPress.com 

Βιογραφία Χρύσως Μακαρίου

Η διακεκριμένη Κύπρια υψίφωνος Χρύσω Μακαρίου μετά τις σπουδές και ντεμπούτο της στη Σόφια, μετακομίζει στη Βιέννη το 2006 όπου εργάζεται υπό την καθοδήγηση της διεθνούς φήμης και μέλους της Όπερας της Βιέννης, Μετζοσοπράνο Μαργκαρίτα Λίλοβα. Συμμετέχει και διακρίνεται σε αρκετούς Διεθνείς Διαγωνισμούς και Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ. Ανάμεσα σε άλλα το 2005 είναι φιναλίστ στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού στο Spoletto της Ιταλίας. Το 2011 συμμετέχει στον Διεθνή Διαγωνισμό Τραγουδιού στο Chur (Ελβετία), κερδίζοντας το δεύτερο βραβείο όπου ερμηνεύει το ρόλο της Violetta (Verdi) από την όπερα Λα Τραβιάτα για την περίοδο 2011/12. Τον Ιανουάριο διακρίνεται στον Διεθνή Διαγωνισμό Τραγουδιού “Francisco Vinas” που πραγματοποιείται πρώτα στην Εθνική Όπερα του Παρισιού και έπειτα στην Όπερα της Βαρκελώνης.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2012/13 συνεργάζεται με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα του Ραδιοφώνου Σλοβακίας και την Κρατική Όπερα της Μπάνσκας Μπίστριτσα, όπου μεταξύ άλλων τραγουδάει στην παραγωγή του Μότσαρτ Ρέκβιεμ. Στην επόμενη σεζόν 2013/14 εμφανίζεται στη Σόφια ως Michaela (Bizet) στην όπερα Κάρμεν, στην Αυστρία και στη Γερμανία με Kinderoper Papageno ως Aida (Verdi) στην ομώνυμη όπερα, στη Βιέννη με την Όπερα Piccola ως Romilda (Handel) στην όπερα Ξέρξης, στο Αμβούργο σε συνεργασία με το Opernloft Hamburg , καθώς και στο διάσημο Musikverein της Βιέννης στη συναυλία Ambassadors in Concert, δίπλα σε διεθνούς φήμης τραγουδιστές όπως οι Zoryana Kushpler, Clemens Unterreiner και Olivera Miljakovic.

Τον Φεβρουάριο του 2014 αιχμαλωτίζει το βιενέζικο κοινό με την εμφάνισή της στα Βασιλικά Ανάκτορα του Hofburg κατά τη διάρκεια του βιεννέζικου Χορού του Διεθνούς Οργάνισμού Ατομικής Ενέργειας και τον Ιούνιο ερμηνεύει το ρόλο της Contessa (Mozart) από τους Γάμους του Φίγκαρο, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Maximilian Cencic. Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους αποδέχεται την πρόσκληση του Μουσείου Mozarthaus Vienna για μια μοναδική συναυλία που εμηνεύει τους ρόλους της Contessa (Οι Γάμοι του Φίγκαρο), Donna Elvira (Ντον Τζιοβάνι) και Fiordiligi (Έτσι κάνουν Όλες).

Το 2015 επιστρέφει στα Βασιλικά Ανάκτορα της Βιέννης Hofburg για μια θεαματική τελετή έναρξης του μεγαλύτερου βιεννέζικου Χορού (IAEA 2015), όπου ερμηνεύει το “Wiener Blut” μπροστά από 5000 άτομα. Στα τέλη Φεβρουαρίου εμφανίζεται στην Κύπρο με την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Ορχήστρας Άλκη Μπαλτά και τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Ιούνιο τραγουδά σε μια σειρά συναυλιών αφιερωμένων στον Lehar και τον Strauss με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων της Βιέννης στο Ehrbar Saal.

Το καλοκαίρι του 2016 διακρίνεται στον Διεθνή Διαγωνισμό Τραγουδιού για τον Μότσαρτ στη Τσεχία, όπου και ερμηνεύει τους ρόλους της Contessa και Fiordiligi με την Ορχήστρα North Czech Philarmonic υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Wolfgang Scheidt. Την ίδια χρονιά εμφανίζεται για μια σειρά συναυλιών στο γνωστό Gasteig του Μονάχου της Γερμανίας και έπειτα ακολουθεί σειρά εμφανίσεων με την Wiener Barockorchester στη Νότιο Κορέα.

Η Χρύσω Μακαρίου είναι μία από πιο διακεκριμένες τραγουδίστριες της γενιάς της η οποία εμφανίζεται σε μεγάλες σκηνές και διεθνείς παραγωγές παγκοσμίως. Η λυρικόδραματική φωνή της επιτρέπει να έχει ένα μεγάλο φάσμα ρεπερτορίου.

Ο κυρία Μακαρίου έχει ως βάση της τη Βιέννη όπου και εργάζεται υπό την καθοδήγηση της Μαέστρας Ευγενία Νατσέφ και Μαέστρου Ίλκο Νατσέφ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ