18.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ: Ανακαλύψαμε τον “Παράδεισο” του homemade παγωτού

Ξεκινώντας το παρόν άρθρο πρέπει να διευκρινίσουμε ότι δεν έχει καμία απολύτως διαφημιστική οπτική ούτε πληρωθήκαμε για να το γράψουμε. Ώθηση μας έδωσε μόνο η γεύση και τα αγνά υλικά που λιώνουν στο στόμα όταν το δοκιμάσεις.

Κάπου στο κέντρο της Πάφου, στην οδό Θερμοπυλών (30 μέτρα πριν το Delubak) υπάρχει κρυμμένος (όχι για πολύ ακόμη) ένας επίγειος Παράδεισος ολόφρεσκου σπιτίσιου παγωτού. Το Δαμασκός Ice Cream ανήκει στον Ραντουάν, τον Αλί όπως τον φωνάζουν οι Κύπριοι φίλοι του για ευκολία εδώ στην Πάφο.

Ο Ραντουάν, πρόσφυγας από τη Συρία βρίσκεται στην Πάφο τα τελευταία έξι χρόνια και αποφάσισε να ανοίξει τη δική του Παγωταρία για να δώσει τη δυνατότητα στον κόσμο της Πάφου να δοκιμάσει το παγωτό που μόνος του φτιάχνει.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Με πολύ σεμνότητα και ευγένεια ο οικοδεσπότης του Δαμασκός Ice Cream σε υποδέχεται στον χώρο του και μιλά για το παγωτό του με περηφάνια.

“Μόνος μου το φτιάχνω, μας διηγείται, με φρέσκο γάλα, φρέσκα φρούτα, αγνά υλικά και πολύ λίγη ζάχαρη”.

Στο ψυγείο του Ραντουάν μπορείτε να βρείτε γεύσεις παγωτού από Βανίλια, Σοκολάτα, Μπανάνα, Φράουλα και Βατόμουρο.

Με εκείνη την απαλή γεύση, το δροσιστικό παγωτό που μοιάζει και λίγο με μαστίχα ο νεαρός Σύρος φιλοδοξεί να κερδίσει όλους μας με το παγωτό του. Απαραίτητο συνοδευτικό το παραδοσιακό τριμμένο φρέσκο χαλεπιανό το οποίο απογειώνει σε άλλο επίπεδο το τελικό αποτέλεσμα.

Πέραν από το χωνάκι και το κυπελλάκι ο επισκέπτης μπορεί να παραλάβει παγωτό και με το κιλό αφού στο χώρο παρασκευής και πώλησης ο Ραντουάν έχει και μια ζυγαριά, έτσι ακριβώς όπως στην πατρίδα του.

Η παγωταρία του Ραντουάν, το Δαμασκός Ice Cream βρίσκεται σε ένα λιτό και απέριττο χώρο, μικρό αλλά αρκετά μεγάλο για να παράγει μοναδικές γεύσεις γνήσιου σπιτίσιου παγωτού. Το μαγαζί είναι διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο που να θυμίζει την πατρίδα του ιδιοκτήτη του.

Εκτός από τα πιο πάνω συναρπαστικά, εκείνο που σε εγκλωβίζει και θέλεις να επιστρέψεις μόλις έφαγες το παγωτό που αγόρασες είναι και οι τιμές.

Ένα γεμάτο κυπελλάκι (χορταστικά όχι με κουτοπονηριά) κοστίζει μόλις δυο ευρώ ενώ ένα κιλό παγωτό είναι μόλις 5€ ενώ όπως παρατηρήσαμε ο νεαρός παγωτάρης δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στην καθαριότητα αφού με το που πηγαίνει πίσω από την βιτρίνα του αμέσως φοράει καθαρά καινούργια γάντια μιας χρήσης.

-Tip: Επιλέξτε μια γεύση και μην τις μπερδέψετε από λαιμαργία γιατί οι γεύσεις είναι τόσο απαλές αλλά και έντονες που θα το απολαύσετε καλύτερα! 

Για περισσότερες λεπτομέρειες ή παραγγελίες τηλεφωνήστε στο 99741556 στον Ραντουάν γιατί ο ίδιος προς το παρόν δεν έχει ούτε Facebook ούτε κάποιο άλλο Social Media για να προωθήσει το παγωτό του.

Αυτό θα γίνει σιγά σιγά και από στόμα σε στόμα λέει, αφού οι καταστάσεις σήμερα δεν του επιτρέπουν να πάει στην Κάτω Πάφο, που έχει πολύ κόσμο και τουρισμό να ενοικιάσει ένα μαγαζί λόγω κόστους.

Δείτε ένα βίντεο για το πως γίνεται το Συριακό παγωτό 

[videopress GMZTbIr1]

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ