28.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Στην παρουσία πολυάριθμων δρομέων πραγματοποιήθηκε το 1ο Συμπόσιο για το Μαραθώνιο της Πάφου 

Στην παρουσία πολυάριθμων δρομέων  που συμμετέχουν στο 21ο Logicom Cyprus Marathon στην Πάφο  πραγματοποιήθηκε το 1ο Συμπόσιο για το Μαραθώνιο της Πάφου. Στο συμπόσιο μίλησαν διακεκριμένοι ομιλητές με πολύχρονη εμπειρία σε θέματα αθλητισμού και ειδικά για το τρέξιμο. Ο Σταύρος Κακουρίδης Διευθυντής του Logicom Cyprus Marathon χαρακτήρισε το Συμπόσιο πολύ ενδιαφέρον τόσο από πλευράς θεματολογίας αλλά και συμμετοχών από πλευράς δρομέων.
Προσπαθήσαμε είπε στο ΚΥΠΕ η θεματολογία να είναι εστιασμένη στο να αφορά τον ίδιο τον δρομέα μαζί με ομιλητές από το εξωτερικό. Στο Συμπόσιο συνέχισε, “ανατρέξαμε στο ιστορικό του Μαραθωνίου ενημερώνοντας τους δρομείς ξεκινώντας από το 1999  και μια πιο   γενικότερη ενημέρωση για το δρομικό κίνημα της Κύπρου”.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου Γιώργος Μάης ανέφερε πως πρόκειται για το 1ο   Παγκύπριο Συμπόσιο για τον Μαραθώνιο στον οποίο φέτος θα συμμετέχουν 3.500 αθλητές εκ των οποίων οι μισοί δρομείς είναι από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από 50 διαφορετικές χώρες.
Η διοργάνωση, είπε ο κ. Μάης, ξεκίνησε με πολύ μικρό αριθμό συμμετοχών που δεν ξεπερνούσαν τις 150. Φέτος ωστόσο συνέχισε, οι συμμετοχές έφτασαν τις 3.500 με στόχο του χρόνου αυτές να ξεπεράσουν τις  4.000. Πρόσθεσε μάλιστα, πως πέραν του 50% των συμμετεχόντων είναι ξένοι αθλητές εκτός Κύπρου με ότι αυτό σημαίνει για την τουριστική βιομηχανία αλλά και την προβολή της Πάφου και της Κύπρου γενικότερα.

Διοργανώσεις σαν και αυτή,  σημείωσε ο κ. Μάης, βάζουν την Πάφο στον χάρτη των περιοχών των πόλεων που ενδιαφέρονται για διεθνής αθλητικές διοργανώσεις κάτι που αποτελεί και στόχο τόσο του Υπουργείου Τουρισμού αλλά και της ΕΤΑΠ, συμπλήρωσε.Ο κ. Μάης αναφερόμενος στην αυριανή διοργανώση τόνισε πως πρόκειται για μια πολύ αξιόλογη διοργάνωση .

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο Λεόντιος Τσιέλεπος μέλος του ΔΣ του ΚΟΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του ΚΟΑ γνώστης του τομέα προώθησης του αθλητικού τουρισμού στην χώρα ανέφερε πως ως Παφίτης αισθάνεται περήφανος για την συγκεκριμένη διοργάνωση που γίνεται στην Πάφο για 21η χρονιά. Το Συμπόσιο ανέφερε διοργανώθηκε με την στήριξη του ΚΟΑ . Ήταν μια όμορφη εκδήλωση συνέχισε, σημειώνοντας πως η θεματολογία που αναπτύχθηκε από τους ομιλητές ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα. Τέτοιες πρωτοβουλίες είπε, είναι σημαντικές για τον αθλητισμό την εκπαίδευση και την ανταλλαγή ιδεών και γνώσεων.

Ως ΚΟΑ συνέχισε, “ επιθυμούμε την διεξαγωγή τέτοιων διοργανώσεων , που χρόνο με τον χρόνο εξελίσσονται είτε αφορούν τις συμμετοχές των δρομέων , τους δρομείς του εξωτερικού αλλά και καινοτομίες που υπάρχουν “.

Σημαντικό για δύο λόγους χαρακτήρισε τον Μαραθώνιο της Πάφου ο  πρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ Θάνος Μιχαηλίδης . Ενδεικτικά ανέφερε πως ο αθλητισμός συμβάλει στα μέγιστα στον πολιτισμό , αλλά και στο να κατανοήσουν οι νεαροί την έννοια του αθλητισμού. Δηλαδή, όπως εξήγησε ότι η ζωή δεν είναι μόνο η τεχνολογία αλλά και το ότι η ενασχόληση με την άθληση,  μας φέρνει πιο κοντά στο φυσικό περιβάλλον.
Κάλεσε μάλιστα την Πολιτεία να συνεχίζει να στηρίζει αθλητικές οργανώσεις που συμβάλουν στην ανάπτυξη της κουλτούρας , του  πολιτισμού μας, αλλά αποτελούν και  φόρο τιμής προς τους προγόνους μας, όπως είπε.
Σε εμπορικό επίπεδο συνέχισε η διοργάνωση του   21ο Logicom Cyprus Marathon για την Πάφο συμβάλει τα μέγιστα ,ενισχύει την επισκεψιμότητα αυτή την εποχή αλλά και ενισχύει την Πάφο σε ένα πολύπλευρο  και ενδιαφέρον προορισμό.

Τέλος ο  Διευθυντής της ΕΤΑΠ Νάσος Χατζηγεωργίου υποστηρικτής των προσπαθειών για την προώθηση των αγώνων στο εξωτερικό επεσήμανε την σημαντικότητα της φιλοξενίας του αγώνα του Μαραθωνίου ενός αγώνα υψηλού επιπέδου που προσφέρει τα μέγιστα στην τοπική και παγκύπρια οικονομία. Η Πάφος είπε ο κ. Χατζηγεωργίου επιβεβαιώνεται χρόνο με το χρόνο ότι έχει όλα τα αναγκαία συστατικά για να ανέβει ακόμη πιο ψηλά στις προτιμήσεις των αθλητών αλλά και στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη για προορισμούς αθλητών, κατέληξε .

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ