18.9 C
Paphos
Saturday, April 27, 2024

Στην Πάφο Πάρκο Γλυπτικής «Μύθοι και Γλυπτά» [φωτογραφίες]

Δημιουργία Πάρκου Γλυπτικής «Μύθοι και Γλυπτά» της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017!

Εγκαινία 24 Σεπτεμβρίου 2017, 19:00 (έναντι παλιού ΚΕΝ στη Γεροσκήπου)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 στα γραφεία του Οργανισμού Πάφος2017, δημοσιογραφική διάσκεψη για το Πάρκο Γλυπτικής «Μύθοι και Γλυπτά» – ένα έργο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017. Στην διάσκεψη παρευρέθηκαν η Διευθύντρια του Καλλιτεχνικού Προγράμματος του Οργανισμού Πάφος2017 κ.Γεωργία Ντέτσερ, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Γεροσκήπου κ.Κυριάκος Χατζηβασίλης, η επιμελήτρια του έργου Κατερίνα Φουκαρά, οι γλύπτες που συμμετέχουν και οι εθελοντές από την Ιαπωνία.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Εκ μέρους του Οργανισμού Πάφος2017, η κ.Ντέτσερ εξέφρασε την ικανοποίηση του Οργανισμού για την δημιουργία του Πάρκου Γλυπτικής, αφού η πόλη διαμέσου της εικαστικής αυτής παρέμβασης στο αστικό τοπίο αποκτά μια δημόσια «γλυπτοθήκη». Επιπλέον, υπογράμμισε τη συμβολή και τη στήριξη του Δήμου Γεροσκήπου στην όλη προετοιμασία του έργου, ευχαρίστησε θερμά την κριτική επιτροπή επιλογής των έργων και την επιμελήτρια και εμπνεύστρια του έργου, Κατερίνα Φουκαρά.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε επίσης τους εθελοντές από την Ιαπωνία, οι οποίοι βρίσκονται στην Πάφο στο πλαίσιο της συνεργασίας του Οργανισμού Πάφος2017 με τον Οργανισμό EU Japan Fest – Japan Committee και που εργάζονται εθελοντικά με τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο Πάρκο Γλυπτικής.

Ο Αντιδήμαρχος Γεροσκήπου κ.Χατζηβασίλης απηύθυνε εκ μέρους του Δημάρχου Γεροσκήπου κ.Μιχάλη Παυλίδη, ένα σύντομο χαιρετισμό κατα τον οποίο αναφέρθηκε στο Πάρκο Γλυπτικής ως μια εξαίρετη εστία πολιτισμού για τον Δήμο και ως ένα νέο σημείο αναφοράς και στολίδι για την πόλη. Ακόμη, ευχαρίστησε το Δ.Σ του Οργανισμού Πάφος2017 για την επιλογή της δημιουργίας του Πάρκου Γλυπτικής “Μύθοι και Γλυπτά”, στον Δήμο Γεροσκήπου.

Στη συνέχεια, η επιμελήτρια και συντονίστρια του έργου Κατερίνα Φουκαρά έκανε μια σύντομη αναφορά στην ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής καλλιτεχνών που έγινε το 2014 κατα την οποία η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, με συνολικά 207 συμμετοχές από 29 χώρες. Πρόσθεσε ακόμα ότι, το έργο αυτό αποτελεί μία δημόσια παρακαταθήκη για τον τόπο μας ενώ παράλληλα με την πραγματοποίηση του Διεθνούς Συμποσίου, προάγεται το σύνθημα του Πάφος2017 “ενώνοντας ηπείρους, γεφυρώνοντας πολιτισμούς”.

Τα εγκαίνια του Πάρκου Γλυπτικής “Μύθοι και Γλυπτά”, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 στις 19:00 και θα τελεστούν από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, κ.Κώστα Καδή.

Στο Πάρκο Γλυπτικής «Μύθοι και Γλυπτά» συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Emin Petrosyan (Αρμενία), Gao Meng (Κίνα), Genti Tavanxhiu Kai (Ιταλία), Giorgos Moisi (Κύπρος), Christos Lanitis (Κύπρος), Arsenty Lysenkov (Κύπρος), Negara Ana Maria Aurelia (Ρουμανία), Olaf Klepzig (Γερμανία), Agnessa Petrova (Βουλγαρία), Viktor Korneev (Σουηδία).

Πατήστε εδώ για φωτογραφίες από την εξέλιξη των έργων

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ