24.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Στην Πάφο ο Δήμαρχος Μουζακίου Καρδίτσας Γ.Κωτσός για τα Ευαγόρια 2017

Ο Δήμαρχος Μουζακίου Καρδίτσας  της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας Γιώργος Κωτσός  επισκέφτηκε την Κύπρο για να παραστεί στις εκδηλώσεις Ευαγόρια 2017.


Μιλώντας  στο ΚΥΠΕ ο κ. Κωτσός ανέφερε πως ήρθε στην Κύπρο για να τιμήσει αυτό τον μεγάλο σύγχρονο ήρωα του Ελληνισμού και της Κύπρου, έναν άνθρωπο που με το παράδειγμα του έχει σηματοδοτήσει την  νεώτερη ιστορία  της Κύπρου και ταυτόχρονα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους  μας ,παράδειγμα πατριώτη, αυταπάρνησης και πίστη στον αγών, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τον ήρωα ποιητή Ευαγόρα Παλληκαρίδη ο κ.Κωτσός ανέφερε, πως ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης αποτελεί μια εμβληματική μορφή παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας ιδίως αυτή την περίοδο που η χώρα μας έχει ανάγκη από ιδανικά ,από πρότυπα και κυρίως από πράξεις που θα χαρακτηρίζονται από φιλοπατρία ,αυτοθυσία και πίστη στον στόχο και στον σκοπό.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πρόσθεσε ακόμη, πως ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης ήταν ένας άνθρωπος που πίστευε στο στόχο του, και στον σκοπό του, δίνοντας μάλιστα τη ζωή του.

Θέλω να πιστεύω συνέχισε, ότι σ’ αυτήν την κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα και τους Ελλαδίτες, όπου δοκιμάζεται η κοινωνία και ο πολιτισμός μας,  η οικονομία  και οι αντοχές μας, έχουμε ανάγκη από πίστη από συνεργασία και από αυταπάρνηση.

Το μήνυμα συνέχισε, που στέλλουν τα Ευαγόρια, είναι το μήνυμα της πίστης στην πατρίδα, της πίστης στον αγώνα και κυρίως το μήνυμα της συνεργασίας, λέγοντας πως ο Ευαγόρας δεν ήταν ένας , μια μονάδα αλλά συνεργάστηκε  με την ομάδα του και  με τους συναγωνιστές του.

Είπε μάλιστα πως αισθάνθηκε μεγάλη τιμή που γνώρισε σήμερα ένα συναγωνιστή του τον Γιώργο Στενιώτη, έναν άνθρωπο που σε εμπνέει, όπως ανέφερε, με το πάθος του και με την παρουσία   του.

Ο κ. Κωτσός είπε πως αυτά τα παραδείγματα  πρέπει να σηματοδοτήσουν και τη σύγχρονη Ελλάδα που έχει ανάγκη από πρότυπα από ιδανικά και φωτεινά παραδείγματα.

Είπε μάλιστα πως εκείνο που τον έχει ενθουσιάσει είναι φιλοξενία των Κυπρίων.

Ο Δήμαρχος Μουζακίου Καρδίτσας ανέφερε πως είναι η δεύτερη φορά που έρχεται στην Κύπρο, αλλά πρώτη φορά για τα Ευαγόρια  αφού την προηγούμενη φορά επισκέφτηκε το νησί με την ιδιότητα του προέδρου της Αναπτυξιακής Καρδίτσας.

Ο Δήμαρχος Μουζακίου Καρδίτσας  της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας Γιώργος Κωτσός  ακολούθως αναφέρθηκε και στο γεύμα εργασίας που είχε με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος , αλλά και στα πολλά κοινά σημεία που έχουν οι δύο περιοχές.

Στόχος δικός μας είπε, είναι να προχωρήσουμε και σε αδερφοποίηση ούτως ώστε οι δύο περιοχές να ανταλλάξουν τεχνογνωσία κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις.

Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο οι δύο περιοχές να κατέβουν σε κοινά project  σε ευρωπαϊκό επίπεδο .

Ήδη, όπως ανακοίνωσε κατέθεσε μια πρόταση στον Δήμαρχο Πάφου που στόχο έχει τη δημιουργία ενός δικτύου πόλεων  με στόχο την ανάπτυξη και της ανάδειξη της βιώσιμης πόλης της βιώσιμης ανάπτυξης όπου συμμετέχουν συνολικά 40 Δήμοι από την Ελλάδα.

​Χθες σημείωσε, “είχαμε την πρώτη συνάντηση και υπογράφουμε το ιδρυτικό καταστατικό προσπαθώντας να αξιοποιηθούν ευρωπαϊκοί πόροι ξεπερνώντας τις αγκυλώσεις του κάθε εθνικού Κράτους”.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ