30.9 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

Στην Πάφο ο ανεφοδιασμός των ξένων εναέριων μέσων πυρόσβεσης

Με την αντικατάσταση των ομάδων πυρόσβεσης συνδράμει στην προσπάθεια κατάσβεσης της οροσειράς Τροόδους η Πυροσβεστική υπηρεσία Πάφου.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία Πάφου έχει ήδη αποστείλει  δύο βυτιοφόρα οχήματα ξεκινώντας από την Δευτέρα που ήταν επανδρωμένα με δέκα πυροσβέστες και δύο αξιωματικούς.

Χθες το απόγευμα  έγινε η αντικατάσταση της ομάδας  πυρόσβεσης από την Πάφο με πενταμελή ομάδα  και δύο οχήματα ενώ σήμερα το πρωί τα μέλη του πυροσβεστικού σταθμού Πάφου αντικαταστάθηκαν με άλλη πενταμελή ομάδα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ,  ο ανεφοδιασμός των ξένων εναέριων μέσων πυρόσβεσης σε καύσιμα γίνεται από την Αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου.

Η ανάληψη νερού για τα πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου CANADAIR  γίνεται από τη θάλασσα ενώ όλα τα υπόλοιπα  όπως τα αεροπλάνα πυρόσβεσης από το Ισραήλ και του Τμήματος Δασών από την Αεροπορική Βάση Ανδρέας Παπανδρέου από υδροστόμιο και από εφεδρικό πυροσβεστικό όχημα που το τροφοδοτεί με νερό .

Επίσης τα ελικόπτερα πυρόσβεσης τόσο αυτά που εκμισθώνει η Κυπριακή Δημοκρατία όσο και τα ελληνικά κάνουν ανάληψη νερού από υδατοφράκτες.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ