15.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Στην Πάφο η μεγάλη αθλητική προσωπικότητα Timothy Kilduff

Ο Αμερικανός Timothy Kilduff μια μεγάλη αθλητική προσωπικότητα θα είναι παρόν στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Πάφο προς τιμή του Στέλιου Κυριακίδη το διήμερο 9-10 Δεκεμβρίου με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που έσωσε το Μαραθώνιο της Βοστώνης από πτώχευση οργανώνοντας τον αγώνα το 1982-83. Πλησίασε την εταιρεία NEW BALANCE που ανήκει στον Ελληνοαμερικανό Jim Davies και η οποία χορήγησε όλο το ποσό για να κρατηθεί εν ζωή ο ιστορικότερος Μαραθώνιος στον κόσμο (1897) μετά τον πρώτο Μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 1896.

Ο Κύριος Kilduff είναι αφοσιωμένος από το 2003 και εργάζεται ακατάπαυστα για τη διάδοση της κληρονομιάς που μας κληροδότησε ο Στέλιος Κυριακίδης και επίσης για να μεταδώσει το σωστό μήνυμα ‘Του Πνεύματος του Μαραθωνίου’ τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς. Πρόκειται για τον άνθρωπο που με δική του πρωτοβουλία το 2004 τοποθετήθηκε το άγαλμα του Στυλιανού Κυριακίδη στο πρώτο μίλι της διαδρομής του Μαραθωνίου της Βοστώνης λίγο έξω από την πόλη του Hopkinton (Χόπκιντον).

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το άγαλμα ονομάζεται ‘ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ’.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι στο Αθλητικό Μουσείο της Μασαχουσέτης υπάρχει μόνιμη έκθεση προς τιμήν του Στέλιου Κυριακίδη, με την ονομασία “Στυλιανός Κυριακίδης – Τρέχοντας για την ανθρωπότητα”.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ