25.9 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

Στην Πάφο αντιπροσωπεία του Χάρκοβου Ουκρανίας

Την Πάφο θα επισκεφθεί αντιπροσωπεία του Χάρκοβου Ουκρανίας για σειρά επαφών και συναντήσεων με φορείς και οργανωμένα σύνολα. Σε ανακοίνωση του γραφείου του Επίτιμου Πρόξενου της Ουκρανίας στην Επαρχία Πάφου, Ιωάννη Αριστοδήμου, ανακοινώνεται ότι την Πάφο θα επισκεφθούν εκ μέρους του Δήμου Χάρκοβο ο αντιδήμαρχος Ihor Terekhov, η διευθύντρια του Τμήματος Πολιτισμού Svitlana Babytska , η Olga Demianenko, επικεφαλής του Τμήματος Ανάπτυξης και ο Fomenko Dmytro, αρχιτέκτονας επικεφαλής της εταιρείας Arte-Development Company.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση ο Δήμαρχος του Δήμου Χάρκοβο Gennadiy Kernes, δυστυχώς στην παρούσα φάση δεν θα μπορέσει να επισκεφθεί την Πάφο λόγω άλλων υποχρεώσεων .

Η αποστολή από το Χάρκοβο, αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου του Πρόξενου, έφτασε φτάσει σήμερα στο αεροδρόμιο Λάρνακας και θα παραμείνει μέχρι και τις 4 Μαΐου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Κατά την παραμονή της η αποστολή, σημειώνεται, θα έχει συναντήσεις με τους τέσσερις Δήμους της Επαρχίας Πάφου, όπου θα γίνει ανταλλαγή απόψεων σε θέματα ενδιαφέροντος και θα υπογραφεί σχετικό Πρωτόκολλο, ξεχωριστά με τον κάθε Δήμο.

Να σημειωθεί πως το Χάρκοβο έχει πληθυσμό 2 εκατομμύρια και ολόκληρη η επαρχία 3.5 εκατομμύρια κατοίκους. Ο Δήμος είναι Κέντρο Βιομηχανικό και Εκπαιδευτικό και φιλοξενεί 300 χιλιάδες φοιτητές. Στο παρελθόν υπήρξε πρωτεύουσα της Ουκρανίας έχοντας πλούσια ιστορία και πολιτισμό με πολλά σημεία ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται πως μια από τις ουσιώδεις προσπάθειες του Επίτιμου Πρόξενου Ιωάννη Αριστοδήμου είναι να ερευνηθεί η δυνατότητα απευθείας πτήσεων από το Χάρκοβο στην Πάφο, λαμβάνοντας υπόψη ότι από τον Ιούνιο αρχίζουν ναυλωμένες πτήσεις απευθείας προς την Λάρνακα.

Το γραφείο του κ. Αριστοδήμου εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του προς τους Δημάρχους της Επαρχίας Πάφου για την άμεση ανταπόκριση και αγαστή συνεργασία που έχει προηγηθεί, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί αυτή η επίσκεψη η οποία είναι πολύ σημαντική και θα φέρει πολλαπλασιαστικό όφελος στην Επαρχία Πάφου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ