22.4 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

Στην Πάφο ανακαλύπτουμε τον Κόσμο του Καραγκιόζη

4 – 13 Οκτωβρίου 2017, Χάνι του Ιμπραήμ

Ο Καραγκιόζης αποτελεί κεντρική φιγούρα του θεάτρου σκιών, όπως αυτό δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε κυρίως στην Τουρκία και την Ελλάδα και ανήκει στον κατάλογο της παγκόσμιας άϋλης πολιτιστικής κληρονομιάς (UNESCO 2016). Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017, παρουσιάζει αυτή την αγαπητή φιγούρα μέσα από μια έκθεση, ένα εργαστήρι κατασκευής φιγούρων και 3 παραστάσεις θεάτρου σκιών.

Στην έκθεση παρουσιάζονται φιγούρες παρουσιάζονται φιγούρες από την συλλογή του Χριστόδουλου Πάφιου, εγγονού του ξακουστού καραγκιοζοπαίκτη της Κύπρου Πάφιου, ενω ο ίδιος μυεί τα παιδιά στην κατασκευή φιγούρων. ‘Οπως ο ίδιος αναφέρει «μεγάλες προσπάθειες καταβάλλονται και στις μέρες μας, ώστε το θέατρο σκιών να συνεχίσει να ζει στη μνήμη και στην καρδιά όλων μας, αφυπνίζοντας τους ενήλικες και προσφέροντας μια πηγή γνώσης και ψυχαγωγίας για τα παιδιά και τους νέους».

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πρόγραμμα

Πέμπτη 5, Κυριακή 8, Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017, 10:30 – 11:30 (Θέατρο Σκιών)

Μαθητές θα μπορούν να επισκέπτονται την έκθεση και ν΄ ανακαλύπτουν τον κόσμο και  τις περιπέτειες του αθάνατου Καραγκιόζη με τα παθήματα, τις ατυχίες, τα ευτράπελα και τις σπαρταριστές του ιστορίες σε ένα ενιαίο πρόγραμμα που επιμελείται ο Χριστόδουλος Πάφιος, εγγονός του θρυλικού κύπριου καραγκιοζοπαίχτη, Πάφιου.

_________

 

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, 11:00 & 16:00 (Θέατρο Σκιών)

Το Θέατρο Σκιών Λένας Σπανού   παρουσιάζει το έργο “Ο Κολλητήρης Μαθητής”, βασισμένο σε κείμενο της  Ανδρούλλας Εμπεδοκλέους σε σκηνοθεσία Λένας Σπανού και με τους ηθοποιούς Πάμπο Χαραλάμπους και Λένα Σπανού.

_________

 

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017, 19:00  (Θέατρο Σκιών)

Ο Θοδωρής  Κωστιδάκης παρουσιάζει το έργο “Ο Καραγκιόζης και τα αινίγματα της Βεζυροπούλας”, μια κλασική κωμωδία του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών για μικρούς και μεγάλους, βασισμένη στην παράδοση αλλά και σε σύγχρονες επιρροές και αναφορές.

_________

 

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017, 17:00 (Εργαστήρι)

Παιδιά μυούνται στο σχεδιασμό και την κατασκευή φιγούρων, ανακαλύπτοντας τα μυστικά του μπερντέ, μέσα από ένα εργαστήρι από τον Χριστόδουλο Πάφιο.
Για τις παραστάσεις και το εργαστήρι  οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Απαραίτητη η κράτηση: 26932017

 

Είσοδος ελεύθερη

 

Επιχειρηματικός Εταίρος: Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα

Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες: 2693 2017, www.pafos2017.eu

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ