18.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Στην αφαίρεση διαφημιστικών πινακίδων προχωρούν οι τοπικές αρχές της Πάφου 

Στην αφαίρεση διαφημιστικών πινακίδων προχωρούν Τοπικές αρχές στην Επαρχία Πάφου.

Ο Δήμος Γεροσκήπου την ερχόμενη εβδομάδα προχωρεί με τηλεφωνική ειδοποίηση στην αφαίρεση των διαφημιστικών πινακίδων στην περιοχή του προς αποφυγή της οπτικής ρύπανσης .

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης ανέφερε πως σε περίπτωση που οι παρανομούντες δεν συμμορφωθούν τότε ο Δήμος θα προχωρήσει ο ίδιος στην απομάκρυνση τους.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο κ. Παυλίδης είπε πως “ ήδη έχουν καταγραφεί , έχουν φωτογραφηθεί όλες οι πινακίδες στον Δ. Γεροσκήπου και την ερχόμενη εβδομάδα η Τοπική αρχή προχωρεί με τηλεφωνική ειδοποίηση στους ιδιοκτήτες των πινακίδων προς αφαίρεση τους”.
Πρόσθεσε μάλιστα πως η προθεσμία που θα δοθεί στους παρανομούντες θα είναι διάστημα τριών  ημερών.

Ο Δήμος Γεροσκήπου είπε ο Δήμαρχος Γεροσκήπου προσανατολίζεται στην σύσταση μιας ομάδας σε συνεργασία με εμπλεκόμενα τμήματα που να προχωρεί στην αφαίρεση των πινακίδων.

Ερωτηθείς κατά πόσο είναι μεγάλο το πρόβλημα που παρατηρείται στην Γεροσκήπου , ο κ. Παυλίδης ανέφερε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στον δρόμο αεροδρομίου – Πάφου που συγκεντρώνει πολλές μεγάλες πινακίδες προκαλώντας έντονη οπτική ρύπανση.

Εξάλλου ο Δήμαρχος Πέγειας Μαρίνος Λάμπρου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ χαρακτήρισε μικρό το πρόβλημα των διαφημιστικών πινακίδων στο Δήμο. Ο κ. Λάμπρου ανέφερε πως ο Δήμος Πέγειας έχει αφαιρέσει μέχρι σήμερα όλες τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες ενώ η πολιτική που έχει είναι να τοποθετήσει σε κεντρικά σημεία διαφημιστικές πινακίδες πληρώνοντας το αντίτιμο ο ιδιοκτήτης τους στο Δήμο.

Επιπρόσθετα σημείωσε, πως η Τοπική αρχή προχώρησε στην προειδοποιητική ενημέρωση των παρανομούντων και σε κάποιες περιπτώσεις έχει προχωρήσει στην αποξήλωση των παράνομων πινακίδων .

Στο μεταξύ την Επαρχιακή διοίκηση, τους Δήμους και τις κοινότητες της επαρχίας Πάφου, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων επέκρινε ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ Γιώργος Μάης για την οπτική ρύπανση που υπάρχει σε κάποιες περιοχές με τις διαφημιστικές πινακίδες. Ο κ. Μάης ανέφερε ότι ενώ καμία τέτοια πινακίδα δεν διαθέτει άδεια, υπάρχει μια ευθυνοφοβία από τις τοπικές αρχές να προχωρήσουν στην άρση αυτής της παρανομίας. Μόνο ο Δήμος Πάφου και μερικές κοινότητες όπως η Αναρίτα και η Κισσόνεργα έχουν προχωρήσει στην κατεδάφιση αυτών των πινακίδων , είπε, καλώντας όλες τις τοπικές αρχές να κινηθούν αναλόγως.

Από την πλευρά της η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου ανέφερε στο ΚΥΠΕ  πως πάνω στα όρια κατάληψης των υπεραστικών  δρόμων είτε δρόμων αρμοδιότητας των Δημοσίων Έργων , αρμοδιότητα με βάση την Νομοθεσία έχει το Τμήμα Δημοσίων Έργων.

Η κ. Λάμπρου ανέφερε πως η Επαρχιακή Διοίκηση σε συνεργασία με το Τμήμα Δημοσίων Έργων έχει πραγματοποιήσει κάποιες συσκέψεις ενώ καταγραφή- όπως είπε- των πινακίδων έγινε και από μέρους τους .

Παράλληλα συνέχισε, “  προσπαθούμε σε άλλους χώρους αν είναι τ/κ χώροι ή άλλοι χώροι μέσα στις κοινότητες πέραν της κατάληψης του δρόμου και είναι χωρίς άδεια “τότε οι Τοπικές αρχές σε συνεργασία με την Επαρχιακή Διοίκηση επιλαμβάνονται του θέματος για σταδιακή μετακίνηση.

Σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου στις περιοχές Κούκλια, Τίμη και Αναρίτα που είναι κοντά στον Αερολιμένα Πάφου ήδη οι αρμόδιες αρχές έχουν προβεί σε κάποιες αφαιρέσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ