27.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Στην Αστυνομία η υπόθεση βεβήλωσης του “Κοριτσιού με τα σπουργίτια”

Το μπρούντζινο γλυπτό «Το κορίτσι με τα σπουργίτια» της εικαστικού Γιώτας Ιωαννίδου που κοσμεί την ανακαινισμένη πλατεία Διοικητηρίου στην Πάφο και αναπαριστάνει ένα κορίτσι που κάθεται σε ένα παγκάκι και κρατάει ένα σπουργίτι στο χέρι του, ενώ δίπλα κάθονται άλλα σπουργίτια βρέθηκε ξανά στο στόχαστρο κλεφτών.

Τα σπουργίτια, μέρος του έργου, τα οποία κλάπηκαν αρχές του Γενάρη για πρώτη φορά επανακατασκεύαστηκαν από τη γλύπτρια και τοποθετήθηκαν πριν μια περίπου εβδομάδα στη θέση τους. Χθες το απόγευμα με ανάρτησή της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η κυρία Ιωαννίδου ενημέρωνε ότι το γλυπτό δέχθηκε εκ νέου βανδαλισμό αφού μέρος του αφαιρέθηκε και κλάπηκε.

Αν και το γλυπτό είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Πάφου, σήμερα η ίδια, ως η κάτοχος της πνευματικής ιδιοκτησίας του έργου προχώρησε σε γραπτή κατάγγελία στην Αστυνομία.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Να σημειωθεί ότι ο χώρος καλύπτεται από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης από την Επαρχιακή Διοίκηση και αναμένεται άμεσα να ξεκινήσει η διερεύνηση της υπόθεση για εντοπισμό του δράστη.

Κληθείσα η κυρία Ιωαννίδου από το PafosPress.com να σχολιάσει την πράξη αυτή, αρκέστηκε να εκφράσει τη λύπη και τη στενοχώρια της για το περιστατικό εναποθέτοντας όπως είπε τις ελπίδες της στη Δικαιοσύνη που περιμένει να κάνει σωστά το έργο της για εντοπισμό και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Σημειώνεται πως η εικαστικός έχει δημιουργήσει για την Πάφο άλλο δυο γλυπτά που κοσμούν την παραλιακή Πάφο και που αναπαριστούν ένα μικρό ψαρά δίπλα από τα Δημοτικά Μπανιά, καθώς και ένα έργο για την σύγχρονη Αφροδίτη δίπλα από το Μεσαιωνικό Κάστρο.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ