21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Στα €2 εκ. περίπου οι αγωγές του ΚΣ Κισσόνεργας κατά του ΣΑΠΑ

Στα 2 περίπου εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι αγωγές του Κοινοτικού Συμβουλίου Κισσόνεργας κατά του ΣΑΠΑ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κισσόνεργας, μετά την άρνηση του ΣΑΠΑ να καταβάλει τα οφειλόμενα ποσά, ξεκαθαρίζει ότι το αναφερόμενο ποσό των περίπου €50,000 αφορά εργασίες όπως τοποθέτηση σωλήνων του συστήματος αποχέτευσης σε υπό κατασκευή δρόμους που έχουν γίνει για λογαριασμό  του Σ.Α.ΠΑ. πριν το 2012 από το Κοινοτικό Συμβούλιο Κισσόνεργας, κατόπιν συμφωνίας με το Σ.Α.ΠΑ.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Κισσόνεργας Γιώργος Στυλιανού αναφέρει, σε σχετική ανακοίνωση, πως το οφειλόμενο ποσό των 50.000 ευρώ δεν αφορά τις κακοτεχνίες και ζημιές που έχουν γίνει στο οδικό δίκτυο, για τις οποίες το Κ.Σ. Κισσόνεργας αξιώνει  αποζημιώσεις μέσω δικαστηρίου, που προσεγγίζουν το ένα εκατομμύριο εννιακόσιες χιλιάδες ευρώ  (€1.900.000).

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η αγωγή που έχει κατατεθεί στο δικαστήριο, όπως αναφέρεται, αφορά τόσο το Σ.Α.ΠΑ. ως εργοδότη όσο και τον εργολάβο που εκτέλεσε τις εργασίες.

Σύμφωνα με τον  κ. Στυλιανού, το οδικό δίκτυο στην Κισσόνεργα έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις κακοτεχνίες του Σ.Α.ΠΑ. κατά το στάδιο της κατασκευής του αποχετευτικού συστήματος και  παρόλο που το Κ.Σ. Κισσόνεργας με δικούς του πόρους προχωρεί σε σταδιακή αναβάθμιση του οδικού δικτύου, εντούτοις οι δημότες της Κισσόνεργας ταλαιπωρούνται από την αδυναμία του Δ.Σ. του Σ.Α.ΠΑ. να προχωρήσει σε εφαρμογή πολιτικής για  σταδιακή ασφαλτόστρωση και επιδιόρθωση των δρόμων ως οφείλει.

Σε επικοινωνία του ΚΥΠΕ με λειτουργό του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου για το θέμα, το ΣΑΠΑ επισημαίνει πως οι θέσεις του έχουν καταχωρηθεί στο Δικαστήριο.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ