23.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Στα σχολεία της Πάφου αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ για καταγραφή προβλημάτων

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ αποτελούμενη από το μέλος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, βουλευτή Άντρο Καυκαλιά , τον Βουλευτή και Επαρχιακό Γραμματέα του ΑΚΕΛ  Πάφου Αντρέα Φακοντή, μέλη της Σχολικής Εφορείας Πάφου και μέλη του Γραφείου Παιδείας του Κόμματος, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, επισκέψεις σε σχολεία της Πάφου.

Η αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία μεταξύ άλλων να συζητήσει για τα διάφορα προβλήματα και ζητήματα που αναφύονται, με μέλη του διδακτικού προσωπικού του Ζ’ Δημοτικού Σχολείου Πάφου, του Γυμνασίου Αποστόλου Παύλου αλλά και του Λυκείου Εθνάρχη Μακαρίου Γ’.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Οι επισκέψεις αυτές για μια ακόμη φορά κατέδειξαν την αναγκαιότητα άμεσης στήριξης και ενίσχυσης της Δημόσιας Εκπαίδευσης αλλά και των ίδιων των εκπαιδευτικών οι οποίοι καλούνται να ασκήσουν το λειτούργημα τους σε ένα ιδιαίτερα σύνθετο και δύσκολο περιβάλλον.

Η έγκαιρη στελέχωση των σχολείων, τα προβλήματα σε υλικοτεχνική υποδομή, η περεταίρω ενίσχυση των μαθητών με μεταναστευτική βιογραφία, η αναγκαιότητα αύξησης των προγραμμάτων στήριξης μαθητών με κοινωνικά και αλλά προβλήματα, η νεανική παραβατικότητα αποτελούν μερικά από τα θέματα που αναδείχθηκαν στα πλαίσια της επίσκεψης.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ Αριστερά Ν.Δ θα επιδιώξει να δώσει λύσεις σε αυτά τα ζητήματα, μέσω της συζήτησης τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων, με μοναδικό γνώμονα των ενεργειών της τη διασφάλιση του Δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, ο οποίος τίθεται για μια ακόμη μια φορά υπό αμφισβήτηση από την κυβέρνηση ΔΗΣΥ – Αναστασιάδη.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ