16.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Σταματήστε τον βανδαλισμό της πόλης μας

Όλοι ανεξαίρετα οι πολίτες της Πάφου θέλουμε να ζούμε σε μια πόλη όπου θα επικρατεί ο πολιτισμός, η ομόνοια, η αλληλεγγύη, η εξέλιξη, η αγάπη και ο αλληλοσεβασμός. Θέλουμε την πόλη μας να γίνει και πάλι το καμάρι ΟΛΩΝ μας και να μην υπάρχει ούτε ένα τόσο δα σημείο που να μας κάνει να ντρεπόμαστε. Θέλουμε η Πάφος, να εξελιχθεί σε μια σύγχρονη ζωντανή πόλη με προοπτική, μια πόλη περήφανων ενεργών πολιτών, οι οποίοι ενδιαφέρονται και δρουν ως σύνολο, για το κοινό καλό: για μια καλύτερη και διαρκώς αναβαθμιζόμενη ποιότητα ζωής για όλους.

Η Δημοτική Αρχή και γενικότερα η πλειοψηφία των συμπολιτών μας, καταβάλουμε καθημερινά υπερπροσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση και τα αποτελέσματα άρχισαν να γίνονται αισθητά. Δυστυχώς, εκεί που αναμένουμε να χαρούμε τα έργα που εκτελούνται, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να δεχόμαστε την βεβήλωση και φθορά τους από μια μικρή μειοψηφία ατόμων, που όχι μόνο δεν σέβονται την πόλη μας αλλά ούτε τους εαυτούς τους. Ο σεβασμός στη δημόσια περιουσία, υποδηλώνει σεβασμό σε μας τους ίδιους. Σε όλους εμάς τους φορολογούμενους πολίτες που καθημερινά αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε για να διορθώνουμε και να ανεχόμαστε την απολίτιστη συμπεριφορά όλων αυτών των ανεγκέφαλων βανδάλων.

Η φθορά, η καταστροφή δημόσιας και δημοτικής περιουσίας ισοδυναμεί με ξεκάθαρο βανδαλισμό και αποτελεί ποινικό αδίκημα. Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους τους πολίτες και να ευαισθητοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Θα πρέπει άμεσα οποιαδήποτε βανδαλιστική συμπεριφορά να καταγγέλλεται είτε στο Δήμο είτε στην Αστυνομία για να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα. Η Πάφος δεν χρειάζεται μουτζουρωμένους τοίχους, υβριστικά συνθήματα, σύμβολα και χυδαίες φράσεις ή χειρότερα δεν χρειάζεται φαινόμενα καταστροφής αγαλμάτων, ιστορικής σημασίας κτηρίων, ούτε και ασέβεια προς το περιβάλλον, κόψιμο δέντρων κτλ. Η Πάφος χρειάζεται σεβασμό, παιδεία και πολιτισμό!

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο Δήμος Πάφου θα πρέπει άμεσα να προβληματιστεί από αυτό το απεχθές φαινόμενο και να προτείνει άμεσα λύσεις προς την αποτελεσματική πρόληψη και εξαφάνισή του. Η χορήγηση ειδικών αδειών για graffiti σε συγκεκριμένους χώρους είναι προς την ορθή κατεύθυνση και θα πρέπει να ενισχυθεί. Θα πρέπει να ενισχυθεί επίσης η αστυνόμευση και η πρόληψη κατά του βανδαλισμού. Επιπρόσθετα, θα μπορούσαμε να εγκαταστήσουμε συστήματα ασφαλείας σε συγκεκριμένους χώρους. Επίσης, στο τελείωμα του μπογιατίσματος ή των λοιπών στοιχείων θα μπορούσε να εφαρμοστεί ειδικό φινίρισμα που αποτρέπει το βανδαλισμό και επιτρέπει το εύκολο καθάρισμα. Σημαντικότερο ρόλο θα πρέπει να διαδραματίσει η παιδεία προς την κατεύθυνση αυτή και η καλλιέργεια σωστής κουλτούρας σεβασμού προς τη δημόσια περιουσία και την πόλη μας.

Τέλος, και κυριότερα από όλα, όλοι εμείς οι πολίτες θα πρέπει να αναλάβουμε δράση. Η Πάφος αξίζει να γίνει μια σύγχρονη, λειτουργική, φιλική, συμμετοχική και ανθρώπινη πόλη, κέντρο ανάπτυξης και πολιτισμού ολόκληρης της Κύπρου. Οφείλουμε όλοι οι πολίτες της Πάφου, μέσα από τη συμμετοχή και τη δράση μας, να εξασφαλίσουμε αυτό το μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Να γίνουμε υπεύθυνοι για την πόλη μας! Να αγαπήσουμε την Πόλη μας. Να τερματίσουμε τον Βανδαλισμό!

 Φίλιππος Θ. Φιλίππου

Πολιτικός Μηχανικός

Δημοτικός Σύμβουλος Κ.Σ. ΕΔΕΚ στον Δήμο Πάφου

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ