20.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Σταθμό στην μπουάτ της Πάφου έκανε το πρόγραμμα ‘Περί Πόλεως’ του Πάφος 2017 

Το Πρόγραμμα «Περί Πόλεως» του Πάφος 2017 έκανε στάση χθες στη θρυλική Μπουάτ του Ανδρέα Χαραλαμπίδη.

Σε ένα εμπνευσμένο χώρο, την πιο μαγική και την πιο ταραγμένη δεκαετία του 20ου αιώνα, εκεί όπου η πρωτοπορία συναντούσε την Πάφο.

Εκεί, όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, όπου η ζωγραφική, η ποίηση και το τραγούδι συνάντησαν τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις, τα νέα ρεύματα, τις πολιτικές συζητήσεις και τους ανήσυχους νέους της εποχής.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το Πρόγραμμα «Περί Πόλεως»,  κατέγραψε την ιστορία της Μπουάτ μέσα από τις αφηγήσεις του Ανδρέα και της Αθηνάς Χαραλαμπίδη και τις αναμνήσεις των πρώτων θαμώνων.

Επιχείρησε, επίσης, να ανασυνθέσει το κλίμα της εποχής μέσα από φωτογραφίες και τραγούδια της εποχής.

Αναβίωσε την ιστορία της Μπουάτ από το 1967 μέχρι σήμερα με προβολή βίντεο, συνεντεύξεις, προβολή φωτογραφιών και πρόγραμμα με τους μουσικούς που σημάδεψαν την Μπουάτ μέσα στο χρόνο.

Την Επιμέλεια και τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η Ελίζα Χριστοφόρου, ενώ την παραγωγή του βίντεο ο Κωνσταντίνος Γένης.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην εκδήλωση, τιμώντας με την παρουσία του ένα χώρο από όπου πέρασαν μεγάλες προσωπικότητες όπως ο Μίκης Θεοδωράκης,ο Μιχάλης Κακογιάννης, η Ειρήνη Παππά ο Διονύσης Σαββόπουλος και άλλοι .

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ