21.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: Στο τελικό στάδιο η προκήρυξη του έργου δρόμου Πάφου – Πόλης

Στο τελικό στάδιο της προκήρυξης για τη βελτίωση του, βρίσκεται το έργο του υφιστάμενου δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Μάριος Δημητριάδης.



Σε δηλώσεις στην Πάφο, μετά το μνημόσυνο των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι αυτή τη στιγμή ετοιμάζονται τα έγγραφα και το έργο θα προκηρυχθεί είτε τέλος Ιουλίου είτε αρχές Σεπτεμβρίου.

Ταυτόχρονα, συνέχισε, έχει αρχίσει η προετοιμασία για την προκήρυξη του νέου δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, ο οποίος έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό για το 2018 και είναι έργο το οποίο θα προκηρυχθεί εντός  του 2018.

Η ταχύτητα σκοτώνει

«Προχωρούν όλα τα έργα που έχει εξαγγείλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εδώ και τρία χρόνια, ενώ σε πρόσφατες επισκέψεις του σε κάποιες πόλεις ανακοίνωσε και την τροχιοδρόμηση νέων έργων», δήλωσε ο Υπουργός σημειώνοντας ότι αυτή η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα θετική.
«Με την επανάκαμψη της οικονομίας και τη σωστή οικονομική πολιτική που ακολουθήσαμε ως Κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια, μπορούμε να προχωρούμε  σε αυτά τα πολύ σημαντικά έργα, τα οποία βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των συμπατριωτών μας», πρόσθεσε .

Σε σχέση με το οδικό δίκτυο που συνδέει την Πάφο με την Πόλη Χρυσοχούς, ο Υπουργός Μεταφορών είπε, πως το Υπουργείο του βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προκήρυξης για την βελτίωση  του υφιστάμενου δρόμου Πάφου – Πόλης, δηλαδή αυτή την στιγμή ετοιμάζονται τα έγγραφα και το έργο θα προκηρυχθεί είτε τέλος Ιουλίου είτε αρχές Σεπτεμβρίου.

Ταυτόχρονα, συνέχισε, έχει αρχίσει η προετοιμασία για την προκήρυξη του νέου δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, ο οποίος έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό για το 2018 και είναι έργο το οποίο θα προκηρυχθεί εντός  του 2018.

Ο κ. Δημητριάδης εκτίμησε πως τα έργα προχωρούν καλά όσον αφορά τη βελτίωση του οδικού δικτύου, και αναφέρθηκε στον προγραμματισμό για έργα επέκτασης στο λιμανάκι του Λατσιού, προκειμένου να ελλιμενίζονται περισσότερα σκάφη αναψυχής.

Δρόμος Πάφου- Αεροδρομίου
———————-
Ο Υπουργός Μεταφορών, ερωτηθείς για το έργο του δρόμου Πάφου- Αεροδρομίου ανέφερε πως είναι γνωστά τα προβλήματα που προκύπτουν από τις διάφορες περιβαλλοντικές μελέτες.

Είμαστε, είπε, «στο στάδιο του επανασχεδιασμού» δηλώνοντας παράλληλα πως η πραγματικότητα είναι ότι  θα «πρέπει να πάμε με την ακριβή επιλογή, η οποία θα στοιχίσει 25 με 30 εκατ. Ευρώ».

Πρόσθεσε πως και εκεί γίνεται ο σχεδιασμός ώστε το Υπουργείο του να είναι σίγουρο ότι θα λάβει την έγκριση από το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή με αυτά τα θέματα, διότι πολλές φορές γίνονται καταγγελίες και στην ΕΕ.

Έργα στο δυτικό παραλιακό μέτωπο  
———
Εξάλλου, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως στο παραλιακό δυτικό μέτωπο προχωρεί ο κυματοθραύστης (περιοχή Βένους) και πως έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή του. Επίσης, συνέχισε, προχωρούν οι εργασίες στους διάφορους άλλους κυματοθραύστες όπως στην Γεροσκήπου και στο Λατσί, αλλά και η μελέτη που αφορά το υπόλοιπο παραλιακό μέτωπο της Πάφου.

Σίγουρα, συνέχισε, θα τελειώσει εκεί ο κυματοθραύστης ώστε να μπορέσουν οι κάτοικοι της Πάφου και οι τουρίστες να απολαμβάνουν το μπάνιο τους σε ένα σημείο που είναι επικίνδυνο.

Μουσεία 
———–

​Τέλος, ερωτηθείς για το Μουσείο της Πάφου, ο κ. Δημητριάδης είπε πως ήδη έχουν αρχίσει τα κατασκευαστικά σχέδια και εντός του 2017 θα ολοκληρωθούν, έτσι ώστε η Πάφος να αποκτήσει ένα σύγχρονο Μουσείο.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ