22.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

ΠΑΦΟΣ: Σπουδαία συμφωνία Aristo Developers με την Τράπεζα Κύπρου ύψους €283 εκ

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία Aristo Developers με την Τράπεζα Κύπρου για την πλήρη εξόφληση όλων των δανείων του Συγκροτήματος της προς τη Τράπεζα, ύψους €283εκατ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συγκροτήματος,  για την εν λόγω διευθέτηση Aristo Developers προσέφερε ακίνητα που, με βάση τις εκτιμήσεις στις οποίες προέβη η Τράπεζα Κύπρου, ανέρχονται σε συνολική αξία τουλάχιστον €310 εκατ., υπερκαλύπτοντας σημαντικά την οφειλή. Τα ακίνητα που δόθηκαν δεν επηρεάζουν το προσφερόμενο προϊόν και τις τρέχουσες εργασίες του Συγκροτήματος, και σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και μεγάλο μέρος του μεγαλεπήβολου έργου Venus Rock, του οποίου οι δυνατότητες υλοποίησης κατόπιν της εξέλιξης αυτής αυξάνονται και επιταχύνονται.

«Το Συγκρότημα Aristo Developers παραμένει ισχυρό διαθέτοντας γη εμβαδού πέραν των 6εκ τετραγωνικών μέτρων, με δυνατότητες ανάπτυξης προϊόντος αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Με εναπομείναντα περιουσιακά στοιχεία τρέχουσας αξίας ύψους πέραν των €440εκ και συνολικό δανεισμό σε άλλες τράπεζες ύψους περίπου €110εκ, η καθαρή αξία της Aristo Developers υπερβαίνει τα €300εκατ.», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Συμφωνία εξόφλησης δανεισμού με Τράπεζα Κύπρου

Θετική εξέλιξη για το Συγκρότημα το οποίο προχωρεί στην πλήρη εξόφληση των δανείων της

Η ταχύτητα σκοτώνει

Με την συμφωνία αυτή η Aristo Developers «αποδεικνύει για άλλη μια φορά την υπόσχεση συνέπειας και παροχής πλήρους εξασφάλισης προς τους πελάτες της, εφόσον όλα τα ακίνητα που έχει πωλήσει απαλλάσσονται πλήρως από υποθήκες και οποιαδήποτε βάρη. Συνεπώς όπου έχουν ήδη εκδοθεί ξεχωριστοί τίτλοι θα μπορούν να προχωρήσουν άμεσα όλες οι μεταβιβάσεις, ενώ σε έργα που οι τίτλοι θα εκδοθούν σε μελλοντικό στάδιο, όλοι θα είναι άνευ υποχρεώσεων και άμεσα μεταβιβάσιμοι. Επιπρόσθετα το Συγκρότημα διαθέτει πλέον μεγάλη γκάμα ακινήτων προς πώληση τα οποία είναι ελεύθερα βαρών».

Η Aristo Developers, καταλήγει η ανακοίνωση, «απαλλαγμένη από υψηλό δανεισμό, εξασφαλίζει την εύρωστη μελλοντική της πορεία αποκτώντας σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, και στοχεύοντας σε άλμα προόδου και επανεπιβεβαίωση του ηγετικού της ρόλου στον τομέα ανάπτυξης ακινήτων στη Κύπρο».

Πηγή: http://www.inbusinessnews.com

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ