12.9 C
Paphos
Tuesday, March 19, 2024

Σπάνιο φίδι με δύο κεφάλια εντοπίστηκε στις ΗΠΑ [φωτο]

Όσοι φοβούνται τα φίδια, καλύτερα να μην πέσουν πάνω στον «διπλό Ντέιβ», ένα πολύ σπάνιο φίδι με δύο κεφάλια, το οποίο βρέθηκε στις ΗΠΑ. Το φίδι που είναι ακόμη μωρό, έχει δύο πλήρως σχηματισμένα κεφάλια ενωμένα στο σώμα του, συνεπώς τέσσερα μάτια και δύο γλώσσες, που δουλεύουν ανεξάρτητα τα μεν από τα δε, δίνοντας στον “διπλό Ντέιβ” μια όψη βγαλμένη από κάποιο τρομακτικό παραμύθι.

Το μήκους περίπου 20 εκατοστών δηλητηριώδες φίδι ανακαλύφθηκε σε ένα δάσος του Νιου Τζέρσι από δύο ερπετολόγους με το όνομα Ντέιβ (εξ ου και το όνομα του) και τέθηκε υπό την προστασία μιας περιβαλλοντικής οργάνωσης, σύμφωνα με το BBC.

«Θα ήταν πολύ δύσκολο γι` αυτό το φίδι να επιβιώσει στη φύση», δήλωσε ο περιβαλλοντολόγος Ντέιβ Σνάιντερ της ερπετολογικής οργάνωσης Herpetological Associates, η οποία πήρε την άδεια να κρατήσει και να μελετήσει το σπάνιο φίδι.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τα δικέφαλα φίδια, που ζουν 15 έως 20 χρόνια σε αιχμαλωσία, συνήθως γεννιούνται με τον ίδιο τρόπο που γεννιούνται τα ενωμένα δίδυμα, όταν ένα έμβρυο αρχίσει να διαχωρίζεται από το άλλο, αλλά η διαδικασία του διαχωρισμού των σωμάτων για κάποιο λόγο σταματά και μένει ανολοκλήρωτη.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ