26.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Σκληρή γλώσσα απο Φαίδωνος με παραλήπτρια την Ιερωνυμίδου διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων

Απάντηση σε σκληρό ύφος έδωσε με σημερινή του επιστολή την οποία δημοσιοποίησε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος με παραλήπτρια την διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων κα. Ιερωνυμίδου.


Δεν δέχομαι ούτε απειλές λέει ο κ. Φαίδωνος, απευθυνόμενος στην κυρία Ιερωνυμίδου, ούτε μπορείτε να συμπεριφέρεστε λες και δεν εργάζεστε στο Δημόσιο αλλά σε ιδιωτική επιχείρηση.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή

Η ταχύτητα σκοτώνει

Κυρία Ιερωνυμίδου,

Έχω λάβει, κατά την 20ην Ιουλίου 2016, την επιστολή σας ημερομηνίας 8/7/2016 και απορρίπτω το περιεχόμενο και ύφος της.

Είναι άξιον απορίας πως η εν λόγω επιστολή σας κατέληξε στα Μ.Μ.Ε. πριν φθάσει στον παραλήπτη της. Πρωτοφανές, ανακριβές και θλιβερό το περιεχόμενο και ύφος της επιστολής σας. Διερωτώμαι κατά πόσο είχατε τη συγκατάθεση του πολιτικού προϊσταμένου σας για την αποστολή μιας τέτοιας ‘τολμηρής’ επιστολής.

Ο Δήμος της Πάφου αγωνίζεται καθημερινά προς το σκοπό ολοκλήρωσης των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν έχει την πολυτέλεια να σπαταλά αχρείαστα χρόνο με τα καπρίτσια οποιουδήποτε. Καλώ το Τμήμα Αρχαιοτήτων να συνεργαστεί με τον Δήμο Πάφου και να ενεργεί τάχιστα ώστε να μην εμποδίζεται η πορεία των έργων. Το ζητούμενο είναι το συμφέρον της πόλης και ως Δήμαρχος Πάφου δεν πρόκειται να επιτρέψω σε οποιονδήποτε να ζημιώσει την πόλη. Ας επικεντρωθούμε, λοιπόν, στην εκτέλεση των καθηκόντων και υποχρεώσεων μας και ας αφήσουμε για μεταγενέστερο χρόνο την ικανοποίηση οποιωνδήποτε άλλων απαιτήσεων ή επιθυμιών μας.

Θα απαντήσω, βεβαίως, στην επιστολή σας και θα παραπέμψω το θέμα στην Επιτροπή Δημοσίας Υπηρεσίας για να εξετάσει τις ενέργειες σας. Ας μην ξεχνούμε ότι ανήκετε στη Δημόσια Υπηρεσία και έχετε συγκεκριμένες υποχρεώσεις και η συμπεριφορά και ενέργειες σας δεν είναι ανέλεγκτες. Δεν εκπροσωπείτε ιδιωτική επιχείρηση.

Αντί, λοιπόν, να διερευνήσετε τη συμπεριφορά των υφισταμένων σας, καταδικάζετε ερήμην και απειλείτε τον Δήμαρχο Πάφου στη βάση των ανακριβών αναφορών σας. Η αχρείαστη αναφορά σας στον τέως Δήμαρχο Πάφου αποκαλύπτει άλλες προθέσεις. Απλά, να σας υπενθυμίσω ότι και ο τέως Δήμαρχος Πάφου εκσφενδόνιζε απειλές εναντίον μου, όπως και άλλοι. Βρίσκεται στη φυλακή. Θα σας συμβούλευα να μην τον επικαλείστε. Μπορεί η προσπάθεια σύγκρισης μαζί του, να αναδείξει άλλους όμοιους του αλλά όχι, βεβαίως, εμένα.

Στη σύσκεψη της 13ης Ιουνίου, εισηγήθηκα την ανάδειξη των αρχαιοτήτων που έχουν ανευρεθεί στην πλατεία έξω από το Δημαρχείο και την τοποθέτηση των ευρημάτων, αν είναι δυνατόν, σε προθήκες στον ίδιο χώρο. Την ίδια εισήγηση υπέβαλα και στη σύσκεψη της 23ης Ιουνίου και στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε κατά τη διάρκεια αυτής της σύσκεψης. Περαιτέρω, εισηγήθηκα να κλείσουμε μόνιμα το δρόμο στο σημείο που έχουν βρεθεί οι αρχαιότητες. Ο εργολάβος έθεσε θέμα μεγάλης καθυστέρησης στο έργο διότι δεν θα μπορούσε να προχωρήσει η κατασκευή του οχετού όμβριων υδάτων και η τοποθέτηση των καλωδίων της ΑΗΚ εφόσον στη διαδρομή τους παρεμβάλλεται η ανασκαφή. Για να μην κληθεί ο Δήμος να πληρώσει ψηλές αποζημιώσεις, όπως σας ανέφερα και τον Μάιο σε άλλη τηλεφωνική μας επικοινωνία, εισηγήθηκα να παρακαμφθεί η περιοχή της ανασκαφής και ο οχετός και τα καλώδια ΑΗΚ να ακολουθήσουν άλλη πορεία και κατά την εκσκαφή να είναι κάποιος από το Τμήμα Αρχαιοτήτων. Όλοι αποδέχτηκαν την εισήγηση μου. Η λειτουργός σας, Μαργαρίτα Κουάλη, απευθύνθηκε προς εμένα και μου ανέφερε ότι εάν γινόταν τέτοιο πράγμα θα ειδοποιείτο η Αστυνομία για να έλθει να με συλλάβει διότι θα κινδύνευαν τα άτομα που απασχολούνταν με την ανασκαφή όπως προφασίστηκε. Παρά το ότι ενοχλήθηκα από την απειλή της, εισηγήθηκα να σταματήσει η ανασκαφή για μερικές ώρες ώστε να υλοποιηθεί η εκσκαφή για τη κατασκευή του οχετού και η τοποθέτηση των καλωδίων της ΑΗΚ και να συνεχίσει αμέσως μετά η ανασκαφή. Η εν λόγω λειτουργός, με έντονο και εριστικό τρόπο, απευθύνθηκε και πάλι σε μένα και επανέλαβε ότι θα ειδοποιείτο η Αστυνομία να με συλλάβει και ότι πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθεί πρώτα η ανασκαφή. Την κάλεσα να εγκαταλείψει την αίθουσα επειδή η συμπεριφορά της ήταν εριστική και προσβλητική και της ανέφερα ότι για το θέμα θα επικοινωνούσα μαζί σας όπως και έπραξα λίγο αργότερα και εσείς εγκρίνατε την εισήγηση μου. Αντί, λοιπόν, να εξετάσετε τη συμπεριφορά της υφιστάμενης σας, με καταδικάσατε, καταλογίζοντας μου αναληθώς ότι απειλούσα να καταχώσω αρχαίους τάφους και ότι εκδίωξα τη λειτουργό σας.

Στη σύσκεψη της 22ης Ιουνίου 2016 επανέλαβα την εισήγηση να αναδειχθούν οι αρχαιότητες που έχουν ανευρεθεί στην πλατεία έξω από το Δημαρχείο και, αν είναι δυνατόν, να τοποθετηθούν τα ευρήματα σε προθήκες στον ίδιο χώρο. Επικοινώνησα μαζί σας τηλεφωνικώς για να υποστηρίξω την εισήγηση μου και σας ανέφερα ότι σε μια τέτοια περίπτωση, τα έξοδα μελέτης και κατασκευής θα τα καλύπταμε. Η εισήγηση μου συνάντησε την απόλυτη απόρριψη τόσο από τον κ. Φιλοθέου όσο και από εσάς και προβάλατε θέματα ασφάλειας και φύλαξης. Προσπάθησα να υποστηρίξω την εισήγηση μου, την οποία εξακολουθώ να θεωρώ πολύ επωφελή για την πόλη της Πάφου και εύκολα υλοποιήσιμη. Σας ανέφερα ότι η εισήγηση μου είναι πιο επωφελής από τη φύλαξη των αρχαιοτήτων στις υπόγειες αποθήκες του Μουσείου στο έλεος της φθοράς. Σας ανέφερα ότι οι αρχαιότητες φυλάσσονται χωρίς να υπάρχει σύγχρονο σύστημα καταγραφής, χωρίς να περνούν από σάρωση και ηλεκτρονική καταγραφή και ότι είχα πληροφορηθεί ότι κάποιοι εργάτες ή/και άλλοι αφαιρούν ή/και αντικαθιστούν αρχαιότητες από το υπόγειο και τις πωλούν. Σας ανέφερα την έκπληξη μου για την απόλυτη απόρριψη της εισήγησης μου και ότι πιθανόν κάποιοι να βαριούνται να εργαστούν στο Τμήμα σας για να υλοποιηθεί η επιλογή της έκθεσης των αρχαιολογικών ευρημάτων εκτός των αποθηκών του Μουσείου. Αυτά σας έχω πει και τα επαναλαμβάνω και συνεχίζω να υποστηρίζω ότι η εισήγηση μου θα έπρεπε τουλάχιστον να σας προβληματίσει.

Στην επιστολή σας οφείλατε να είστε ακριβής και δίκαιη και να μην επιδιώκετε να δημιουργήσετε εντυπώσεις που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Ούτε ακριβής ούτε δίκαιη ήσασταν με την επιστολή σας. Προσπαθήσατε να με προσβάλετε και να με μειώσετε. Από πού αντλείτε τέτοιο δικαίωμα διερωτώμαι. Εσείς επιχειρήσατε να δυσφημίσετε και όχι εγώ.

Εσείς θα πρέπει να απολογηθείτε. Δεν το ζητώ, όμως, διότι το θεωρώ μάταιο και αχρείαστο. Εκείνο που απαιτώ είναι τη συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων. Όχι με την απόρριψη όσων προϋποθέτουν περισσότερη εργασία ή προβληματισμό.

Επιφυλάσσω, βεβαίως, τα δικαιώματά μου αλλά θα φροντίσω πρώτα τα θέματα της πόλης και ύστερα την προστασία των δικών μου δικαιωμάτων.

Περαιτέρω, εφόσον επικαλείστε την άρτια λειτουργία του Τμήματος σας, παρακαλώ εξηγήστε μου γιατί σε ιδιωτικό εργοτάξιο για το οποίο προβλεπόταν η παρουσία λειτουργού σας κατά την εκσκαφή, και ενώ η εκσκαφή ξεκινούσε κατά τις 4:00 π.μ. το πρωί, ο λειτουργός σας πήγαινε κατά τις 8:00 π.μ. χωρίς να θέτει οποιοδήποτε θέμα.

Σε ότι αφορά το θέμα της φύλαξης των αρχαιολογικών ευρημάτων, σας καλώ να κάνετε απογραφή στα υπόγεια του Επαρχιακού Μουσείου Πάφου για να πληροφορηθείτε πόσες χιλιάδες ευρήματα υπάρχουν και πόσες δεν ανευρίσκονται, αν βρεθούν βεβαίως όλες οι σελίδες των εγγράφων στις οποίες καταγράφονται τα αρχαιολογικά ευρήματα. Μην με ενημερώσετε εμένα για τις διαπιστώσεις σας. Εύχομαι τα αποτελέσματα της έρευνας σας να μην σας αναγκάσουν να αποταθείτε εσείς στην Αστυνομία και στον Γενικό Εισαγγελέα.

Θα ήταν πιο χρήσιμο να δώσετε προτεραιότητα στα καθήκοντα σας παρά στις παράνομες και εκτός των καθηκόντων σας απειλές και προσβολές. Οι αρχαιότητες της Πάφου δεν θα προβληθούν στις υπόγειες αποθήκες.

Φαίδων Φαίδωνος
Δήμαρχος Πάφου

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ