17.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Σημείο αναφοράς για την Κισσόνεργα το Ναυτικό Πάρκο

Οι κατασκευαστικές εργασίες ανάπλασης του Ναυτικού πάρκου στην Κισσόνεργα, προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς, σύμφωνα με τον πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου Κισσόνεργας Γιώργο Στυλιανού.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο κ. Στυλιανού ανέφερε πως έχουν ήδη σχεδιαστεί οι διάδρομοι και άρχισε η  κατασκευή τους.

Οι διάδρομοι που θα έχουν κυματιστό χαρακτήρα, θα είναι επιστρωμένοι με χαλίκια, όπως είπε, ούτως  ώστε να συμβάλουν στον ναυτικό χαρακτήρα που θα δοθεί στο πάρκο.

 Η παραδοσιακή ψαρόβαρκα που έχει εξασφαλιστεί από το Τμήμα Αλιείας,  αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό του πάρκου, είπε ο κ. Στυλιανού, προσθέτοντας πως  έχει ήδη μετατραπεί σε παραδοσιακό τρεχαντήρι με την προσθήκη καταρτιών, πανιών, σχοινιών κλπ, και θα φωταγωγηθεί ανάλογα ούτως ώστε, ακόμα και την νύκτα να καταδεικνύει τον ναυτικό χαρακτήρα του πάρκου, και κατ’ επέκταση την διασύνδεση της Κισσόνεργας με την θάλασσα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το πάρκο έκτος από τα ναυτικά στοιχεία συνέχισε, π.χ. τρεχαντήρι, σημαδούρα πρόσδεσης πλοίων, άγκυρα, προπέλα, κάβους πρόσδεσης πλοίων κλπ, θα δενδροφυτευτεί με ευκαλύπτους που ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της περιοχής, θα έχει γρασίδι, διάδρομους με χαλίκια της θάλασσας, παγκάκια για ξεκούραση, κούνιες και παιχνίδια με ναυτικό χαρακτήρα για παιδιά κλπ.

Το Ναυτικό Πάρκο το οποίο θα είναι σημείο αναφοράς για την Κισσόνεργα,  αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι τα μέσα του Απρίλη, κατέληξε ο κ. Στυλιανού.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ