19.9 C
Paphos
Tuesday, April 23, 2024

Σημαντική επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες

Το πρώτο οργανωμένο χαμηλό σύστημα για το νέο υδρολογικό έτος 2018-2019, θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, από περίπου τα μεσάνυχτα!

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε που αναμένεται κυκλογένεση και ποια πορεία θα ακολουθήσει.

Απόψε προς ξημερώματα Πέμπτης, αναμένεται κυκλογένεση στα παράλια της Τουρκίας, μεταξύ Ρόδου-Κύπρου. Το βαρομετρικό χαμηλό θα βαθύνει αρκετά σε μικρό χρονικό διάστημα και στο κέντρο του αναμένεται ατμοσφαιρική πίεση κοντά στα 998 hPa.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αυτό το χαμηλό θα κινηθεί πολύ γρήγορα ανατολικά μεταξύ Κύπρου – Τουρκίας και αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα για περίπου 36 ώρες, με κορύφωση από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης.

Στην πιο κάτω εικόνα βλέπετε το χάρτη πρόγνωσης συνολικού υετού ανά περιοχή, μέχρι τις 10 το πρωί της Παρασκευής. Οι συνολικές ποσότητες βροχής που αναμένουμε είναι από περίπου 5 έως 60 χιλιοστά, με μέσο ύψος βροχής γύρω στα 12 έως 18 χιλιοστά. Η απόκλιση από αυτές τις τιμές δεν φαίνεται να είναι μεγάλη και υπολογίζεται μέχρι το 20%. Η βροχόπτωση για το μήνα, από το 113% που βρίσκεται τώρα, αναμένουμε ότι θα φτάσει περίπου το 160%-180% της κανονικής.

Διαβάστε περισσότερα στο KITAS WEATHER 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ