21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Σημαντική επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα – Κίτρινη προειδοποίηση για έντονες βροχές

Το νέο σύστημα αναμένεται να μας επηρεάσει από σήμερα Παρασκευή μέχρι το βράδυ του Σαββάτου

Αποκομμένη ψυχρή λίμνη στη μέση τροπόσφαιρα κατηφορίζει από την περιοχή της Ελλάδας προς Αίγυπτο και από εκεί ακολουθεί ανατολική/βορειοανατολική πορεία.

Σύμφωνα με το kitasweather τo βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται στην περιοχή της Ελλάδας και συνοδεύεται από το αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα, έχει φτάσει στο σημείο ωρίμανσης του και φτάνει στην περιοχή μας εξασθενημένο σήμερα.

Βροχές/καταιγίδες που θα βρίσκονται στο θαλάσσιο χώρο νότια του νησιού το πρωί, ενδέχεται να επηρεάσουν τοπικά κάποιες νότιες περιοχές του νησιού.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Την ίδια ώρα, λόγω του αποκομμένου χαμηλού στη μέση τροπόσφαιρα, θα ευνοηθεί Κυκλογένεση (δημιουργία βαρομετρικού χαμηλού) στην περιοχή της Ιορδανίας. Το χαμηλό αυτό καθώς θα κινείται βόρεια προς την περιοχή μας, αναμένεται να βαθύνει και να οργανωθεί. Θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας με βροχές/καταιγίδες αρχικά από τα νότια-νοτιοανατολικά από σήμερα απόγευμα, με σταδιακή επέκταση σε όλο το νησί το βράδυ. Ο βροχερός καιρός κατά διαστήματα αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.

Σήμερα Παρασκευή αναμένεται αρχικά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος, με το ενδεχόμενο τοπικών βροχών/καταιγίδων στα νότια τμήματα του νησιού. Οι νεφώσεις σταδιακά θα αυξηθούν και τις απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές βροχές/καταιγίδες και σε άλλες περιοχές. Οι καταιγίδες τοπικά ενδέχεται να είναι έντονες με πιθανό χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και ορεινά/ημιορεινά ισχυροί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 19 στα παράλια και 4 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι άστατος με παγκύπριες βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι έντονα και παρατεταμένα.

Το Σάββατο ο καιρός συνεχίζει άστατος με παγκύπριες βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα σε αρκετές περιπτώσεις θα είναι έντονα και παρατεταμένα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται πολύ πυκνή χιονόπτωση με πολύ βαριές χιονοστρώσεις.

Το βράδυ του Σαββάτου ο καιρός σημειώνει σταδιακά σημαντική βελτίωση από τα δυτικά.

Την Κυριακή αναμένεται μερικώς συννεφιασμένος καιρός χωρίς βροχές. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο.

Την Καθαρά Δευτέρα αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός. Περαιτέρω άνοδος θερμοκρασίας.

Πηγή: kitasweather.com

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ