15.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Σημαντικές επαφές Δήμου Πάφου στο Ισραήλ

Σειρά σημαντικών επαφών με στόχο τη διαμόρφωση ενός συγκεκριμένου πλαισίου συνεργασίας στον τομέα των Νέων Τεχνολογιών, πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα στην πόλη Χερτζιλία του Ισραήλ, αντιπροσωπεία του Δήμου Πάφου με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης Φαίδωνα Φαίδωνος.  


 Στο πλαίσιο της επίσκεψης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πάφου συζητήθηκαν  ιδέες και πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη στην Πάφο ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος στον τομέα αυτό και τροχοδρομήθηκαν συγκεκριμένες ενέργειες, όπως η παραχώρηση δύο υποτροφιών από το Δήμο Πάφου σε μεταπτυχιακούς φοιτητές της πόλης μας για εξειδικευμένη φοίτηση  στο διεθνώς καταξιωμένο Πανεπιστήμιο IDC Herzliya, η συνεργασία με το Herzliya Science Center για ανταλλαγές μαθητών με σκοπό την εξοικείωση και την εκπαίδευση στους τομείς των Νέων Τεχνολογιών και  η δημιουργία στην Πάφο ενός Κέντρου Ερευνητικής Συνεργασίας με αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Επίσης, η προσέλκυση ισραηλινών εταιρειών Υψηλής Τεχνολογίας  με την εγκατάσταση παραρτημάτων στην πόλη μας μέσω συγκεκριμένων κινήτρων, καθώς και η αξιοποίηση κονδυλίων από το ειδικό ταμείο συνεργασίας Κύπρου-Ισραήλ για την κάλυψη των βασικών εξόδων υλοποίησης των εν λόγω πρωτοβουλιών.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η  Herzliya, πόλη των 110.000 κατοίκων στα προάστια του Τελ Αβίβ, είναι γνωστό Τεχνολογικό και Επιστημονικό Κέντρο, καθώς αποτελεί την έδρα των μεγαλύτερων και γνωστότερων πολυεθνικών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας  που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Η Δημοτική Αρχή αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στον τομέα αυτό στηρίζοντας και εφαρμόζοντας ειδικά εκπαιδευτικά και επιχειρηματικά προγράμματα που στοχεύουν στην περαιτέρω ενίσχυσή του.

Στο πλαίσιο της αποστολής, η αντιπροσωπεία της Πάφου επισκέφθηκε το Κέντρο Επιστημών της Χερτζιλία, στο οποίο φοιτούν παιδιά και έφηβοι ηλικίας 5 έως 18 ετών, με στόχο την εξοικείωση και εκπαίδευσή τους στους τομείς της Ρομποτικής και των διαστημικών κατασκευών.

Πρόκειται για ένα πρότυπο εκπαιδευτικό ίδρυμα,  στο πλαίσιο του οποίου νεαροί μαθητές κατασκεύασαν ήδη και έθεσαν σε τροχιά τηλεπικοινωνιακό μικροδορυφόρο, ενώ σύντομα θα στείλουν και δεύτερο δορυφόρο για μετρήσεις της πυκνότητας του πλάσματος της ατμόσφαιρας.

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε επίσης το φημισμένο IDC Herzliya University, το οποίο θεωρείται το καλύτερο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο του Ισραήλ. Κατά τη συνάντηση, η διεύθυνση και το ακαδημαϊκό προσωπικό αποδέχτηκαν με χαρά πρόταση του Δήμου Πάφου και του Πανεπιστημίου Κύπρου για συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, μέσω του οποίου θα διεκδικηθεί χρηματοδότηση για τη δημιουργία στην πόλη μας ενός Περιφερειακού Ερευνητικού Κέντρου Νέων Τεχνολογιών.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Πάφου επισκέφθηκε επίσης διάφορες καινοτόμες και startup επιχειρήσεις, ενώ ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος είχε σύντομη συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού του Ισραήλ Miri Regev, την οποία προσκάλεσε να επισκεφθεί τη Πάφο για την φετινή διοργάνωση της Όπερας και, με την ευκαιρία αυτή, συζητήσουν την περαιτέρω πολιτιστική συνεργασία μεταξύ των δύο μερών.

Οι Δήμοι Πάφου και Χερτζιλία αποφάσισαν επίσης όπως η πρώτη φάση της Τελετής Αδελφοποίησης μεταξύ των δύο πόλεων πραγματοποιηθεί στην Πάφο στις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ