24.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Σε στασιμότητα τρία έργα στην Πάφο εκτιμά το ΕΒΕ 

Έντονα ανησυχεί το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου για τη στασιμότητα που παρατηρείται σε τρία έργα υποδομής, όπως στην ολοκλήρωση του συνδετήριου δρόμου αεροδρομίου – Κάτω Πάφου,  στο δρόμο Τάφοι των Βασιλέων και στο δρόμο Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΕΒΕ Πάφου Μαρίνο Στυλιανού .

Ο κ. Στυλιανού σημείωσε ότι η μελέτη του έργου βρίσκεται στο Τμήμα Περιβάλλοντος βάσει της οποίας προέκυψε δυστοκία στην ολοκλήρωση του έργου αεροδρομίου – Πάφου και ανέφερε πως το ΕΒΕ Πάφου αναμένεται να λάβει πρωτοβουλία για να συναντηθεί με τα συναρμόδια Υπουργεία, το Οικονομικών, το Μεταφορών και το Υπουργείο Γεωργίας , Ανάπτυξης και Φυσικού Περιβάλλοντος. Όπως εξήγησε ο κ. Στυλιανού, φαίνεται ότι επειδή χρήζει πολιτικής απόφασης γίνονται σκέψεις και τροχοδρομείται συνάντηση στην παρουσία των αρμόδιων Υπουργών αλλά δεν αποκλείεται να ζητηθεί και η συμβολή του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το δεύτερο έργο που απασχολεί έντονα το  ΕΒΕ Πάφου σημείωσε, είναι ο παραλιακός δρόμος Τάφοι των Βασιλέων μέχρι τη Μαρίνα. Τα χρονοδιαγράμματα που αφορούν τη Μαρίνα, είπε ο Διευθυντής του ΕΒΕ Πάφου “ για να βγούνε σε προσφορές για μελετητή στο Υφυπουργείο Τουρισμού, υπολογίζονται γύρω στον Οκτώβριο με Νοέμβριο” σημειώνοντας πως αυτό που πρωτίστως τους ενδιαφέρει, είναι η αποπεράτωση και ολοκλήρωση του παραλιακού δρόμου μέχρι την Μαρίνα το συντομότερο δυνατό. Δεν μπορεί συνέχισε, να λειτουργήσει η Μαρίνα και να μην έχει ολοκληρωθεί το οδικό δίκτυο Τάφοι των Βασιλέων μέχρι την Πέγεια.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ενδεικτικά ο κ. Στυλιανού αναφέρθηκε σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα που συνέβη στο οδικό δίκτυο στην περιοχή Πότιμα στην Κισσόνεργα με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό μποτιλιάρισμα στα Πότιμα.

Επιπρόσθετα ο Διευθυντής του ΕΒΕ Πάφου,  αναφέρθηκε και στο δρόμο Πάφου- Πόλης Χρυσοχούς  σημειώνοντας πως το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ζήτησε ενημέρωση από το Υπουργείο Μεταφορών όπως και για τα άλλα έργα που βρίσκονται σε στασιμότητα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών  επί του συγκεκριμένου έργου θα αρχίσει η αξιολόγηση των προσφορών . Εμείς παρακολουθούμε τα χρονοδιαγράμματα και θα αναλάβουμε δράση και για τα τρία έργα ώστε να εξευρεθούν λύσεις το συντομότερο δυνατό, κατέληξε.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ