24.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Σε κλοιό βαρυχειμωνιάς η Κύπρος- Αναλυτικά ο καιρός

Τo χαµηλό βαροµετρικό που βρίσκεται νότια της Κύπρου σύντοµα εξασθενεί και ασθενής χαµηλή πίεση εγκαθίσταται στην περιοχή.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες κυρίως στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά. Μετά το µεσηµέρι αναµένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, αρχικά ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ και παροδικά στα προσήνεµα µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ, αλλά µετά το µεσηµέρι, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη και στα προσήνεµα παράλια µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 13 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναµένεται να επικρατεί παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος, ενώ δεν αποκλείεται να πέσουν µεµονωµένες βροχές, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, αλλά αρχικά στα ανατολικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και στα προσήνεµα ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 9 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 12 στα νότια και ανατολικά παράλια και στο µηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά, αναµένεται παγετός.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το Σάββατο, την Κυριακή και την ∆ευτέρα, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος ενώ κατά διαστήµατα αναµένονται µεµονωµένες βροχές και χιόνι ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει το Σάββατο µικρή άνοδο, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ την Κυριακή και την ∆ευτέρα δεν αναµένεται αξιόλογη µεταβολή.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 77 εκατοστά.

Ανοικτοί για οχήματα με αλυσίδες ή τετρακίνηση οι δρόμοι προς Τρόοδος

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται σε όσους διακινούνται στο οδικό δίκτυο, αφού  λόγω των βροχών ανά το παγκύπριο, οι δρόμοι είναι ολισθηροί και ενδεχομένως σε διάφορα σημεία να υπάρχει συσσώρευση νερού. Σε ισχύ μέχρι το μεσημέρι είναι η κίτρινη προειδοποίηση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για βροχόπτωση.

Αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει ότι στα ορεινά όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Προτρέπονται οι οδηγοί οχημάτων που θα διακινούνται στις αναφερόμενες περιοχές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή, ασφαλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να παρέχουν προτεραιότητα σε άλλα διερχόμενα οχήματα όπου χρειαστεί.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ