21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Σε διάλογο για μετακίνηση πρατηρίων από το κέντρο της πόλης, ο Δήμος Πάφου

Διάλογο με τις εταιρείες καυσίμων που διαχειρίζονται τα πρατήρια, τα οποία βρίσκονται στο κέντρο της Πάφου, για τη μετακίνησή τους σε άλλη τοποθεσία κοντά στην προηγούμενη, αλλά εκτός του κέντρου, έχει αρχίσει ο Δήμος.


Ο Δήμαρχος Πάφου σε δηλώσεις του αναφέρει δεν είναι δυνατόν να παραμείνουν πρατήρια βενζίνης, εργοστάσια, συνεργεία αυτοκινήτων και άλλες δραστηριότητες που δεν ταιριάζουν με την τοπιοτέχνηση της περιοχής, ενώ επικαλείται και θέμα ασφάλειας λόγω της μικρής απόστασης που χωρίζει τα τέσσερα πρατήρια.

Οι πρατηριούχοι από πλευράς τους ανησυχούν και προβληματίζονται, με τον Πρόεδρο του του Συνδέσμου Πρατηριούχων Πάφου και μέλος του 28μελους Παγκύπριου Συνδέσμου Ανδρέα Κόμματο, να δηλώνει πως προς το παρόν δεν έχουν επίσημη ενημέρωση και να ανφέρεται σε τεράστια ζημιά.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σήμερα στο κεντρικό πυρήνα της πόλης της Πάφου φιλοξενούνται τέσσερα πρατήρια καυσίμων.

Στο πλαίσιο των έργων ανάπλασης της Πάφου, ο Δήμος προσανατολίζεται στη μετακίνηση των πρατηρίων βενζίνης, που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.

Ο Κόμματος, ο οποίος διατηρεί ένα από τα πρατήρια, μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ανέφερε πως η εταιρεία που εκπροσωπεί σκέφτεται πλέον με ποιους τρόπους θα αντιδράσει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και δήλωσε πως η μετακίνηση  των επιχειρήσεων τους θα προκαλέσει τεράστια ζημιά τόσο για τους ιδίους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή,  όσο και για τις εταιρείες που εκπροσωπούν.

Σε σχέση με τους όρους και τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας πρατηρίων υγρών καυσίμων, που βρίσκονται σε περιοχές με εγκεκριμένο σχέδιο πόλης και για την δημιουργία τους σε συγκεκριμένη ακτίνα , σύμφωνα με την Νομοθεσία,  ο κ. Κόμματος ανέφερε πως οι ίδιοι οι πρατηριούχοι θέσπισαν τη Νομοθεσία σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και την Πολεοδομία, προκειμένου να μπει φραγμός στο ανεξέλεγκτο στήσιμο των πρατηρίων καυσίμων.

Πρόσθεσε ακόμη, πως αυτή η φημολογία προκαλεί ανεπανόρθωτες ζημιές στους πρατηριούχους ενώ αναφέρθηκε και σε δυσκολία μετακίνησης πρατηρίου αξίας εκατομμυρίων ευρώ. Μια τέτοια μετακίνηση προϋποθέτει δυσθεώρητο κόστος το οποίο ούτε οι εταιρείες ούτε οι πρατηριούχοι μπορούν να επωμισθούν, είπε

Εξέφρασε την άποψη ότι επιβάλλεται η παραμονή  πρατηρίων στο κέντρο της πόλης για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών και για την παροχή υπηρεσιών, όπως άλλωστε αυτό συμβαίνει και στις άλλες χώρες του κόσμου, όπως στην Ελλάδα, στην Αγγλία και αλλού.

Διερωτήθηκε περαιτέρω κατά πόσο θα γίνει επιλεκτική μετακίνηση μόνο των πρατηρίων, εάν θα δοθούν αποζημιώσεις και από ποιον ούτως ώστε να μπορέσουν να υλοποιηθούν αυτές οι μετακινήσεις αφού δεν εγγυάται κανείς ότι οι πρατηριούχοι δεν θα απολέσουν και σημαντικό μέρος του πελατολογίου τους.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ  ο Τάσος Κουρίδης, που διατηρεί πρατήριο στο κέντρο της Πάφου ανέφερε πως η εταιρεία που εκπροσωπεί δεν έχει έλθει σε καμία συμφωνία με το Δήμο Πάφου για μετακίνηση της επιχείρησης του.

Μπορεί, είπε, “να έγινε κάποια συζήτηση με το Δήμαρχο Πάφου, ο οποίος ανέφερε στην εταιρεία ότι θα τους δοθούν άλλα τεμάχια για να στεγάσουν την επιχείρηση τους”, ωστόσο, συνέχισε ο κ. Κουρίδης, για να επέλθει μια τέτοια συμφωνία απαιτείται ολόκληρη διαδικασία.

Μπορεί ανέφερε ενδεικτικά τα τεμάχια να μην είναι τα κατάλληλα ή και να μην εξασφαλίζουν άδειες.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος διατύπωσε τη θέση ότι η  πόλη αλλάζει, δαπανώνται εκατομμύρια από τα ευρωπαϊκά ταμεία για να εκσυγχρονιστεί το κέντρο της Πάφου και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να παραμείνουν πρατήρια βενζίνης, εργοστάσια, συνεργεία αυτοκινήτων και άλλες δραστηριότητες που δεν ταιριάζουν με την τοπιοτέχνηση της περιοχής.

Ως εκ τούτου, είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Φαίδωνος, ο Δήμος έχει ξεκινήσει διάλογο με τις εταιρείες καυσίμων που διαχειρίζονται τα συγκεκριμένα πρατήρια για τη μετακίνησή τους σε άλλη τοποθεσία κοντά στην προηγούμενη, αλλά εκτός του κέντρου της πόλης.

Ο κ. Φαίδωνος ήγειρε και θέμα ασφάλειας που προκύπτει όταν τέσσερα πρατήρια βενζίνης βρίσκονται σε μια απόσταση 200 μέτρων μεταξύ τους.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα πρατήρια, όχι μόνο τα συγκεκριμένα, αλλά γενικότερα, διαθέτουν υψηλό βαθμό ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, διαθέτουν συστήματα ασφαλείας που αποκόπτουν αυτόματα τη ροή των καυσίμων και απομονώνουν τα ντεπόζιτα καυσίμων τόσο του πετρελαίου όσο και της βενζίνης.

Διαθέτουν ακόμη χειροκίνητους μοχλούς με ειδικές εύθικτες βαλβίδες που απομονώνουν και αποκόπτουν αυτόματα τα ντεπόζιτα καυσίμων.

Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν το ύψος των σωλήνων εξαερισμού των ντεποζίτων καυσίμων από τις οποίες εξέρχονται αναθυμιάσεις  να είναι περίπου 4,5 μέτρα.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ