22.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Σε άθλια κατάσταση το ξωκλήσι Αγίου Γεωργίου Μουττάλου [φωτο]

Ξωκλήσι Αγίου Γεωργίου στον Μούτταλο. Ένα μικρό εκκλησάκι, κάτω ακριβώς από την περιοχή του Μουττάλου που έχει αναδειχθεί με την ολοκλήρωση των πρόσφατων αναπλάσεων. Συγκεκριμένα, το ξωκλήσι συνορεύει και με το καφεστιατόριο που έχει ανεγερθεί στην εν λόγω περιοχή και που ο Δήμος Πάφου προτίθεται να ενοικιάσει.

Παναγιώτης Α. Βορκάς  Γενετιστής  Δημοτικός Σύμβουλος Κ. Σ. ΕΔΕΚ στον Δήμο Πάφου 
Παναγιώτης Α. Βορκάς Γενετιστής Δημοτικός Σύμβουλος Κ. Σ. ΕΔΕΚ στον Δήμο Πάφου 

Σε πρόσφατη επίσκεψή μου στον χώρο, μετά από καλοπροαίρετη υπόδειξη φίλων δημοτών τους οποίους και ευχαριστώ, διαπίστωσα πως το ξωκλήσι βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής, Ως αποτέλεσμα, η εικόνα αναβάθμισης που η Δημοτική Αρχή προσδοκά να προσδώσει στον χώρο στιγματίζεται αρνητικά από την αποκαρδιωτική εικόνα που το ξωκλήσι παρουσιάζει. Επισυνάπτω και σχετικές φωτογραφίες διά του λόγου του αληθές.

Η πρότασή μου, που πρόκειται να υποβληθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου, αφορά την πραγματοποίηση διορθωτικών εργασιών στο ξωκλήσι από τη Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πάφου. Η ανάδειξη του ξωκλησιού και της περιοχής πέριξ αυτού θα αποτελέσει ενισχυτικό στοιχείο για την αναβάθμιση της περιοχής που περιλαμβάνει και το καφεστιατόριο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το ξωκλήσι χρειάζεται να επιδιορθωθεί, να φωταγωγηθεί και η περιοχή γύρω από αυτό να τοπιοτεχνηθεί ανάλογα και με τρόπο που να προσελκύει επισκέπτες, τόσο στο ξωκλήσι όσο και στην περιοχή ευρύτερα.

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ