20.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

ΣΕΚΟ Πάφου: Αυτά είναι τα μεγάλα έργα υποδομής με μεγάλη προτεραιότητα

Τις προτεραιότητες της Επαρχίας σε ό,τι αφορά τα μεγάλα έργα υποδομής καθόρισε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΣΕΚΟ Πάφου σε χθεσινοβραδινή συνεδρία της.

Στη συνεδρία συμμετείχαν, για πρώτη φορά μετά την εκλογή τους, οι δύο νέοι βουλευτές της Πάφου, Πάμπος Πιττοκοπίτης του ΔΗΚΟ και Ηλίας Μυριάνθους της ΕΔΕΚ.

Στην ΕΓ της ΣΕΚΟ συμμετέχουν οι τέσσερις Δημάρχοι της επαρχίας και οι τέσσερις βουλευτές, όπως και οι Προέδροι της Ενωσης Κοινοτήτων και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο Φαίδωνας Φαίδωνος, Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Κομμάτων και Οργανώσεων Πάφου, Δήμαρχος Πάφου, δήλωσε ότι ως έργο πρώτης προτεραιότητας η Συντονιστική προωθεί την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου αεροδρομίου – Πέγειας, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα το πρώτο τμήμα κοντά στο αεροδρόμιο και οι τελευταίες φάσεις του έργου από τα δημοτικά όρια της Πάφου μέχρι την Πέγεια δια μέσου της Χλώρακας, της Λέμπας και της Κισσόνεργας.

Η ΣΕΚΟ θα επιδιώξει επίσης συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Μάριο Δημητριάδη προκειμένου να συζητήσει τις νέες εξελίξεις που υπάρχουν για τον αυτοκινητόδρομο Πάφου –Πόλης Χρυσοχούς, ο οποίος φέρεται να σχεδιάζεται πλέον σε μια νέα βάση με πολύ χαμηλότερο κόστος κατασκευής.

Ο κ. Φαίδωνος, μεταφέροντας τις αποφάσεις της Συντονιστικής Κομμάτων και Οργανώσεων Πάφου σημείωσε ότι στις πρώτες προτεραιότητες εντάσσεται πλέον και το αίτημα για δημιουργία δύο αγκυροβολίων στα λιμάνια Κάτω Πάφου και Πόλης Χρυσοχούς και η προώθηση μεγάλων έργων όπως το έργο της Μαρίνας στα Πότιμα, το έργο της Λίμνης και το μεγάλο έργο του Ούγγρου επενδυτή στη Γεροσκήπου.

Για τα έργα του ιδιωτικού τομέα, η ΣΕΚΟ, όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίας, θα ασκήσει πιέσεις ούτως ώστε  να ξεπεραστούν τα οποιαδήποτε γραφειοκρατικά εμπόδια για να αρχίσει  άμεσα η εκτέλεση των έργων αυτών που θα βοηθήσουν ευρύτερα την οικονομία του τόπου.
Προωθείται επίσης, είπε ο Πρόεδρος της ΣΕΚΟ, η ολοκλήρωση των περιφερειακών δακτυλίων στους Δήμους Πάφου και Γεροσκήπου μέσω της κατασκευής του δυτικού και βόρειου παρακαμπτηρίου αντίστοιχα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΣΕΚΟ αποφάσισε τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης στις 27 Ιουλίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ