19.9 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

Σειρά έργων προωθεί ο Δήμος Πέγειας το 2019 

Με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών  και την πορεία ανάπτυξης ο Δήμαρχος Πέγειας  Μαρίνος Λάμπρου προωθεί σειρά έργων για το 2019.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Λάμπρου ανέφερε πως εντός του 2019 η τοπική αρχή προχώρησε στην  τοποθέτηση νέου οδικού φωτισμού αξίας 430 χιλ. ευρώ με την αλλαγή των λαμπτήρων  και την τοποθέτηση νέων οικονομικών και πιο φωτεινών σε όλη την περιοχή της Πέγειας. Η εξοικονόμηση σημείωσε από την τοποθέτηση του νέου οδικού φωτισμού είναι της τάξης του 56%.

Επιπρόσθετα, είπε, ολοκληρώθηκε ο ηλεκτροφωτισμός του αλιευτικού καταφυγίου Αγίου Γεωργίου Πέγειας  αξίας 110 χιλ. ευρώ.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σύμφωνα με τον κ. Λάμπρου, ο ηλεκτροφωτισμός και η ηλεκτροδότηση του αλιευτικού καταφυγίου Αγίου Γεωργίου ήταν ένα αίτημα τόσο των επαγγελματιών ψαράδων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, όσο και των εκατοντάδων επισκεπτών της περιοχής.

Όπως ανέφερε, ο Δήμος Πέγειας μετά από πολλές συντονισμένες και επίπονες προσπάθειες έχει καταφέρει να υλοποιήσει το έργο του ηλεκτροφωτισμού ολόκληρης της περιοχής, γεγονός το οποίο θα συμβάλει αποφασιστικά στην αποτροπή των κρουσμάτων διαρρήξεων και κλοπών από τις βάρκες και τα υποστατικά της περιοχής.Πρόκειται, συνέχισε , για ένα έργο μεγάλης σημασίας, στο οποίο ο Δήμος Πέγειας είχε δώσει προτεραιότητα και κατάφερε να το ολοκληρώσει και να συμβάλει στην περαιτέρω αναβάθμιση και ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής.

Επιπρόσθετα ο κ. Λάμπρου, είπε πως  η  τοπική αρχή προχώρησε επίσης στις εργασίες ασφαλτόστρωσης του οδικού δικτύου της Πέγειας. Όπως εξήγησε το κόστος των εργασιών που διεξάγεται εντός του πυρήνα ανέρχεται έως και 300 χιλ. ευρώ.

Ακόμη σημείωσε, η προκήρυξη των προσφορών για τον παραλιακό πεζόδρομο υπολογίζεται τέλη του μήνα Οκτώβρη με αρχές Νοεμβρίου. Πρόκειται πρόσθεσε, για πολεοδομικό έργο , το κόστος του οποίου ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ.

Ακολούθως αναφέρθηκε και στην προώθηση και του 2ο τμήματος  του παραλιακού πεζόδρομου από το Κόλπο των Κοραλίων μέχρι τις Θαλασσινές Σπηλιές που είναι, όπως εξήγησε, μια αμμώδης περιοχή με βραχώδης παραλίες που έχουν  ξεχωριστή θέση για τον επισκέπτη της Πέγειας.

Ο Δήμαρχος Πέγειας αναφέρθηκε τέλος  και στο βιβλίο της Πέγειας που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε περίπου δύο μήνες. Στο βιβλίο σημείωσε, καταγράφεται η ιστορία της Πέγειας από τα αρχαία χρόνια και θα διατίθεται προς πώληση.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ