24.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Σήμερα η κηδεία του 15χρονου Ανδρέα- Κατέθεσαν δύο συγγενικά του πρόσωπα

Τη θλίψη του για τον θάνατο του 15χρονου Ανδρέα Κάπονα εξέφρασε με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Δρούσιας Στέλιος Κουπάρης, ο οποίος ανέφερε πως με τον πρόωρο χαμό του Ανδρέα μαύρισε η κοινότητα της Δρούσιας.

Ο κ. Κουπάρης, που είναι και συγγενής με την οικογένεια Κάπονα, ανέφερε πως ο 15χρονος ήταν πάντοτε προσεκτικός, ήταν ένα αθώο παιδί, πρόσχαρο και αγαπητό σε όλους.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, το θανατηφόρο ατύχημα συνέβη γύρω στις 12:00 χθες. Ο νεαρός οδηγούσε το τρακτέρ στο δρόμο Πιττοκόπου-Ίνιας όταν κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, σε κάποιο σημείο της διαδρομής, σε μια αριστερή στροφή του δρόμου, απώλεσε τον έλεγχο του τρακτέρ, το οποίο ανατράπηκε σε χωράφι με αποτέλεσμα να τον καταπλακώσει.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το τρακτέρ δεν έφερε κουβούκλιο ασφαλείας και ρυμουλκούσε υδροφόρα, η οποία ωστόσο ήταν άδεια.

Ο 15χρονος μαθητής του Γυμνασίου Πόλης Χρυσοχούς απεγκλωβίστηκε με τη βοήθεια μελών σωστικού συνεργείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σημειώνεται πως τη σκηνή του τραγικού δυστυχήματος επισκέφτηκε χθες το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας Πάφου, το οποίο εκτίμησε πως πρόκειται για καθαρά τροχαίο δυστύχημα.

Το θέμα ωστόσο του κουβούκλιου ασφαλείας τίθεται και πάλι στο προσκήνιο, αφού είναι το δεύτερο δυστύχημα που γίνεται με γεωργικό ελκυστήρα στην Επαρχία Πάφου το 2016. Το πρώτο έγινε στη Γιόλου τον Μάιο του 2016 με θύμα γεωργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, ένα πρόγραμμα επιδότησης για αναβάθμιση του εξοπλισμού των γεωργικών ελκυστήρων θα απέτρεπε την απώλεια ζωών από τέτοια δυστυχήματα.

Ιδιαίτερα στην Πάφο, που τα εδάφη είναι ορεινά και ημικλινή, γίνονται τακτικά τέτοιου είδους ατυχήματα αφού λόγω της κατασκευής του γεωργικού ελκυστήρα γίνεται μετατόπιση του κέντρου βάρους τους.

Η Τροχαία Πάφου θέτει θέμα οδήγησης γεωργικών ελκυστήρων από ανήλικους.

Σε δηλώσεις του, ο υπεύθυνος της Τροχαίας Πάφου Ζήνων Ψαθίτης ανέφερε στη σκηνή του δυστυχήματος πως η οδήγηση ενός γεωργικού ελκυστήρα από έναν ανήλικο αποτελεί αδίκημα με τραγικά αποτελέσματα.

Ο 15χρονος Ανδρέας είναι το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας και πάντοτε βοηθούσε την οικογένεια του στις γεωργοκτηνοτροφικές εργασίες που είχαν.

Η κηδεία του Ανδρέα Κάπονα θα τελεστεί σήμερα στις 17:00 στην Εκκλησία του Αγίου Επιφανίου στη Δρούσια της Επαρχίας Πάφου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ