18.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

ΡΕΤΡΟ: Ο Δημήτρης είναι ο ψηλότερος άνθρωπος της Κύπρου [φωτογραφίες]

Τουλάχιστον ήταν μέχρι το 1986, όταν το «Περιοδικό» τον συνάντησε στους δρόμους της Λευκωσίας και μίλησε μαζί του.

Στα 22 του χρόνια ο Δημήτρης Φωτιάδης είχε ύψος 2.07 μέτρα, ζύγιζε 105 κιλά, φορούσε νούμερο παπούτσι 47 και θεωρείτο ψηλότερος άνθρωπος της Κύπρου.

Όνειρό του, όπως δήλωνε στη δημοσιογράφο Νίτσα Γεωργίου, ήταν να γίνει ηθοποιός, ενώ ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετώπιζε λόγω του ύψους του, ήταν το να βρει ρούχα και παπούτσια στο μέγεθός του.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Όπως, μάλιστα, έλεγε χαρακτηριστικά, στην Κύπρο εκείνη την εποχή το μεγαλύτερο μέγεθος που κυκλοφορούσε σε αντρικό παπούτσι ήταν το 45 γι’ αυτό αναγκαζόταν να ψωνίζει από το εξωτερικό. «Ακόμα και το κρεβάτι μου είναι ειδική παραγγελία από το εξωτερικό. Ωστόσο και αντίθετα με τα όσα πιστεύουν κάποιοι, δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα υγείας, εκτός από τα χαλασμένα μου δόντια λόγω των πολλών γλυκών που καταναλώνω, αλλά τον οδοντίατρο τον φοβάμαι και τον αποφεύγω».

Ο Δημήτρης δεν δίστασε να αναφερθεί και για τη σχέση του με τις γυναίκες οι οποίες του συμπεριφέρονται φυσιολογικά, τουλάχιστον μέχρι να τον δουν όρθιο και να τρομάξουν λίγο. Αλλά αυτό στην αρχή. Όπως ξεκαθαρίζει, στη δημοσιογράφο, παρότι είχε γνωρίσει και ξένες και Κύπριες, προτιμούσε τις Κύπριες αφού θεωρούσε ότι υπερείχαν σε χαρακτήρα ενώ ήταν πιο τρυφερές από τις ξένες.

Για το θέμα του υπερβολικού ύψους, μιλάει και ο γιατρός του Δημήτρη Δρ. Κυριάκος Χατζηλαμπρής, αναλύοντας τα πιθανά αίτια που οδηγούν σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα.

Διαβάστε τη συνέντευξη όπως δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο του 1986 στο Περιοδικό και ΔΕΙΤΕ φωτογραφίες του Δημήτρη στη CITY

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ