24.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Ρεκόρ συμμετοχών στον 20ο επετειακό Μαραθώνιο στην Πάφο 

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει για τη διοργάνωση του 20ου επετειακού Logicom Cyprus Marathon, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 4 Μαρτίου στην Πάφο. Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, εκ μέρους των διοργανωτών του 20ου αγώνα Cyprus Marathon 2018 και των υπόλοιπων εμπλεκόμενων, διοργάνωσε σήμερα Δημοσιογραφική Διάσκεψη στην Πάφο, όπου σημειώθηκε ότι ο αγώνας φέτος παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσον αφορά τις συμμέτοχες -που αυξήθηκαν κατακόρυφα- καθώς και από πλευράς διοργάνωσης, που είναι ακόμη πιο αναβαθμισμένη.
Όπως δήλωσε στη διάσκεψη Τύπου ο Σταύρος Κακουρίδης, Διευθυντής του Logicom Cyprus Marathon, πέρσι έλαβαν μέρος 2000 δρομείς, σημειώνοντας πως ένας μεγάλος αριθμός συμμετοχών και συγκεκριμένα 1100 δρομείς, έχουν ταξιδέψει από 50 διαφορετικές χώρες για να βρίσκονται την ερχόμενη Κυριακή στην εκκίνηση των διαφόρων αγώνων δρόμου.

Ο κ. Κακουρίδης είπε ότι ο μαραθώνιος έχει καταστεί ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά, πολιτιστικά και κοινωνικά γεγονότα που φιλοξενεί η Πάφος και συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη του χειμερινού αθλητικού τουρισμού για την Επαρχία της Πάφου.

Επιπρόσθετα, σημείωσε πως η φετινή επετειακή 20η διοργάνωση προβάλλεται και προωθείται με ειδικό αφιέρωμα στο τριμηνιαίο περιοδικό Running Distance των ΑΙΜS ( Association of International and Distance Races. O Logicom Cyprus Marathon, συνέχισε, είναι ένας από τους 435 Μαραθώνιους στον κόσμο που τυγχάνει αναγνώρισης από τους AIMS και IAAF με τους χρόνους των μαραθωνοδρόμων που θα πετύχουν στην Πάφο να αναγνωρίζονται παγκόσμια για σκοπούς εγγραφής τους σε όλους τους μεγάλους μαραθωνίους.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο κ. Κακουρίδης είπε πως για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο διεθνής Μαραθώνιος  Cyprus Marathon είναι αφιερωμένος στον κορυφαίο Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδημ νικητή του 50ου Μαραθωνίου της Βοστώνης το 1946.Για άλλη μια φορά σημείωσε, φέτος οι νικητές του Μαραθωνίου θα στεφανωθούν με χρυσά στεφάνια ελιάς.

Όπως είπε, η αθλητική διοργάνωση ενσωματώνει τέσσερις διαφορετικές αποστάσεις Μαραθώνιο ( 42.195 μέτρα) , Ημιμαραθώνιο 21.098 μέτρα, αγώνα δρόμου 10 χλμ και οικογενειακό δρόμο 5 χλμ. Όλοι οι δρομείς περιπατητές θα λάβουν αναμνηστική τεχνική φανελίτσα, ειδικά σχεδιασμένο μετάλλιο με την προσωπογραφία του Στέλιου Κυριακίδη αναμνηστικό δώρο ( bandana – φουλάρι) καθώς επίσης και υπηρεσίες στη διαδρομή των αγώνων και στον τερματισμό τους.

Ακολούθως ο κ. Κακουρίδης αναφέρθηκε στις αξιοσημείωτες ομαδικές συμμετοχές όπως το Logicom running Team  που αποτελεί τη μεγαλύτερη ομαδική συμμετοχή με σχεδόν 400 δρομείς / περιπατητές, η St. Michael’s Hospice Charity Team, ομάδα που ανέρχεται στους 255 δρομείς και συμμετέχει για φιλανθρωπικούς σκοπούς και το Almyra Team  που συμμετέχει ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια, ενώ φέτος η ομάδα ανέρχεται στους 80 δρομείς και υποστηρίζει οικονομικά τον ΠΑΣΥΚΑΦ.

Σε σχέση με τις αξιοσημείωτες ατομικές συμμετοχές αναφέρθηκαν οι κ. Ντενίζ Δημάκη, Ελληνίδα αθλήτρια τριάθλου και δρομέας, που τα τελευταία 14 χρόνια είναι πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Τρίαθλο και λαμβάνει μέρος στην απόσταση των 10 χλμ. Ο  Adam John Holland,  Άγγλος δρομέας ο οποίος έχει κερδίσει τους περισσότερους Μαραθώνιους από οποιοδήποτε Άγγλο Μαραθωνοδρόμο, ενώ όπως σημειώθηκε συνολικά έχει κερδίσει 194 Μαραθώνιους και προσδοκεί να τους αυξήσει σε 195, κερδίζοντας και τον φετινό Μαραθώνιο στην Πάφο. Η . Charlie Watson από την Αγγλία, Μαραθωνοδρόμος, η οποία έχει τρέξει και τους έξι Majors Μαραθώνιους του κόσμου (Λονδίνου, Βερολίνο, Βοστώνης, Σικάγου, Νέας Υόρκης και Τόκιου.

Επιπρόσθετα ο κ. Κακουρίδης ανέφερε πως ο φετινός Μαραθώνιος καινοτομεί με την εισαγωγή για πρώτη φορά σε αγώνα δρόμου στην Κύπρο μιας νέας εφαρμογής για κινητά που έχει σχεδιαστεί για να προσελκύει και να ενημερώνει τους δρομείς παρέχοντας μια πλατφόρμα για άμεσα αποτελέσματα, ανακοινώσεις και φωτογραφίες.

Από την πλευρά του ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΕΤΑΠ Νάσος Χατζηγεωργίου ανέφερε πως είναι πραγματικά πολύ σημαντικό που η Πάφος για 20η φορά φιλοξενεί τον Αγώνα  Cyprus Marathon, μια διοργάνωση γνωστή για το υψηλό επίπεδο της, για το εύρος των αθλητών και εθνικοτήτων που προσελκύει, καθώς και για τα οικονομικά και άλλα οφέλη που αποφέρει στην τοπική και παγκύπρια οικονομία. Ο 20ος Μαραθώνιος καταγράφει νέο ρεκόρ συμμετοχών, ξεπερνώντας τους 2.800 δρομείς από 50 χώρες, όπως είπε. Ο κ. Χατζηγεωργίου είπε πως υπολογίζεται ότι περίπου το 40% είναι αθλητές που καταφθάνουν από το εξωτερικό για την συμμετοχή στον αγώνα.

Έθεσε  τον στόχο το 2019 να αγγίξουν τις 3.500 συμμετοχές εκ των οποίων πέραν του 50% να προέρχονται από το εξωτερικό, προσθέτοντας τέλος πως η ΕΤΑΠ στηρίζει εμπράκτως τις προσπάθειες των διοργανωτών.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο Εύρος Λοιζίδης, πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του Δ. Πάφουν που  εκπροσώπησε τον Δήμο Πάφουν ανέφερε πως για άλλη μια χρονιά ο Δήμος Πάφου βρίσκεται δίπλα σ’ αυτήν την εκδήλωση, που είχε από πέρσι  θέσει ως  στόχος όπως ξεπεράσει τις 2.500 αθλητικές συμμετοχές. Ο κ. Λοιζίδης είπε πως ο Δήμος δίνει πολύ μεγάλη σημασία στον αθλητικό τουρισμό, σημειώνοντας πως η Πάφος μπορεί -και στόχος του ως πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του Δ. Πάφου είναι – να κατατάξει στην Πάφο ψηλά στον αθλητικό τουρισμό. Πρόσθεσε πως κατά την χειμερινή περίοδο θέλουν να προσελκύσουν διάφορες εκδηλώσεις  αθλητικού χαρακτήρα έτσι ώστε να μπορέσει να διατηρηθεί η ξενοδοχειακή βιομηχανία σε λειτουργία .

Σε δηλώσεις του ο Λεόντιος Τσιέλεπος, πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητικών Χώρων και Αθλητικού Τουρισμού και μέλος  του ΔΣ του ΚΟΑ, συνεχάρη τους διοργανωτές για την εξέλιξη της συγκεκριμένης διοργάνωσης, τους χορηγούς, αλλά και όλους που υποστηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Θεωρώ, είπε, ότι για την πόλη η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί ένα κόσμημα και έναν σημαντικό λόγο στην προσπάθεια αύξησης του αθλητικού τουρισμού.

Σημειώνεται πως η Green Dot Kύπρου συνεργάζεται και υποστηρίζει το 20ο Logicom Cyprus Marathon της Πάφου.

Ο Ανθούλης Παπαχριστοφόρου Οικονομικός Διευθυντής της Logicom, ανέφερε πως η Πάφος πρέπει να είναι περήφανη για την διοργάνωση αφού όλοι οι διοργανωτές , όπως είπε, δίνουν το είναι τους για αυτόν τον Μαραθώνιο.

Επίσης η ΕΤΑΠ ανακοινώνει ότι μέσα μέσα ατά πλαίσια των κοινών προσπαθειών για μια ακόμη ομαλή και επιτυχημένη  διεξαγωγή του Αγώνα Μαραθωνίου – Logicom Cyprus Marathon 2018,  έχουν γίνει για την  Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018  οι πιο κάτω διευθετήσεις.

Α) Το παραλιακό μέτωπο  Πάφου – Γεροσκήπου (Λεωφόρος Ποσειδώνος) θα είναι κλειστό για την τροχαία κίνηση από τις 8:00 π.μ. μέχρι τις 1:00 μ.μ.

B) Επίσης οι δύο κάτω λωρίδες της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού από τον κυκλοφοριακό κόμβο των Λεωφόρων Ευρώπης και Δανάης μέχρι τον νέο κυκλοφορικό κόμβο Κολώνης θα είναι κλειστές για την τροχαία κίνηση από τις 8:00 π.μ. μέχρι τις 1:00 μ.μ.

Γ) Όσον αφορά τη δημόσια συγκοινωνία με λεωφορεία της εταιρείας ΟΣΥΠΑδεν θα γίνουν δρομολόγια αφού η διαδρομή θα είναι κλειστή.

Δ) Κατά τις ώρες 08.00 π.μ-1.00 μ.μ  καλείται το κοινό να αποφεύγει όσο το δυνατό περισσότερο την τροχαία διακίνηση στο Παλιό Δρόμο Κουκλιών- Πάφου και ειδικότερα από το κομμάτι της Πέτρας του Ρωμιού μέχρι τον κυκλικό κόμβο Κολώνης για την καλύτερη ασφάλεια των δρομέων

(ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ