15.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Π. ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ: Σε παραλία με κρεβατάκια αλλά δίχως άδεια για ναυαγοσώστη πνίγηκε ο άτυχος 73χρονος

Σφοδρές καταγγελίες κατά παντός υπευθύνου εκφράζει ο διαχειριστής της παραλίας στο Λατσί στην οποία προχθές πήγε για κολύμπι ο άτυχος άνδρας ηλικίας 73 ετών που τελικά βρέθηκε αναίσθητος και ακολούθως κατέληξε στο Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς.
Ο κ. Σωτήρης Παύλου μιλώντας στο PafosPress.com καταγγέλλει ότι εδώ και λίγο καιρό ανέλαβε, μέσω διαδικασίας ενοικίου, μια παραλία στην Πόλη Χρυσοχούς, από το Λατσί προς τον κατασκηνωτικό χώρο, στην οποία αν και υπάρχει πύργος ναυαγοσώστη αυτή δεν είναι στελεχωμένη.
Ενδεχομένως ο άνθρωπος να μην πέθαινε αν υπήρχε ναυαγοσώστης υποστηρίζει ο κ. Παύλου ο οποίος προτίθεται να καταγγείλει και γραπτώς την αδιαφορία, όπως τη χαρακτηρίζει, αφού σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και καιρό στους αρμόδιους του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς υπογραμμίζοντας τους την αναγκαιότητα να είναι στελεχωμένη η παραλία με ναυαγοσώστη για ασφάλεια των λουομένων.
Διερευνώντας το θέμα στη βάση των πιο πάνω παραπόνων διαπιστώσαμε κενά που πιθανόν να υπάρχουν στη διαδικασία αφού αφενός η παραλία δεν έχει χαρακτηριστεί ως παραλία λοουμένων για να έχει ναυαγοσώστη, σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου, αφαιτέρου υπάρχει έγκριση για τοποθέτηση κρεβατιών από την Κεντρική Επιτροπή Παραλιών σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πόλεως Χρυσοχούς.
Τι λέει ακριβώς η Έπαρχος Πάφου;
Η παραλία στην οποία συνέβηκε το περιστατικό δεν είναι δυστυχώς εγκεκριμένη ξεκαθαρίζει η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου μιλώντας στο PafosPress.com σύμφωνα με το σχετικό διάταγμα που εκδίδεται κάθε χρόνο, πριν την Καλοκαιρινή περίοδο από το αρμόδιο Υπουργείο, όπως είπε.
Το περιστατικό, συμπλήρωσε, συνέβηκε σε περιοχή μετά την εγκεκριμένη παραλία που λειτουργεί στη Δημοτική Πλαζ της Πόλης Χρυσοχούς όπου εκεί υπάρχουν δυο πύργοι ναυαγοσωστών στελεχωμένοι με δυο ναυαγοσώστες ανα πάσα στιγμή.
Στην περιοχή που υπήρξε ο πνιγμός όντως υπάρχει ναυαγοσωστικός πύργος ο οποίος είχε τοποθετηθεί δίχως έγκριση από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο  αλλά υπάρχει και σήμανση ότι δεν στελεχώνεται με ναυαγοσώστες. Έχουμε ήδη συμβουλέψει τον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς να αφαιρέσει τον συγκεκριμένο πύργο για να μην υπάρχει οποιαδήποτε σύγχυση.
Πως σχολιάζει ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς; 
Κληθείς από το PafosPress.com να σχολιάσει το γεγονός ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς εξέφρασε αρχικά τη λύπη του για το θλιβερό περιστατικό.
Ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς έχει εξασφαλίσει άδεια από την Κεντρική Επιτροπή Παραλιών για τοποθέτηση κρεβατιών στο σημείο στο οποίο όντως υπάρχει σήμανση για μη στελέχωση με ναυαγοσώστη.
Αν χρειαστεί, συμπλήρωσε, σε συνεργασία με την Επαρχιακή Διοίκηση θα πάρουμε μέτρα αν χρειάζεται ούτως ώστε το συγκεκριμένο σημείο να λειτουργεί σωστά και για έχει όλα όσα προϋποθέτονται για να υπάρχει ασφάλεια.
Στο συγκεκριμένο σημείο λειτουργεί για πρώτη χρονιά και αν κρίνουμε ότι η προσέλευση είναι επαρκής θα ζητήσουμε τη στελέχωση του με ναυαγοσώστη. Για την τοποτέτηση των κρεβατιών υπάρχει άδεια και δεν έχουν τοποθετηθεί αφθαίρετα κατέληξε ο κ. Παπαχριστοφή.
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ