21.9 C
Paphos
Monday, April 29, 2024

Πώς μια πόλη-φάντασμα στην Τοσκάνη μεταμορφώθηκε σε ένα μαγικό resort

Η ιστορία του Castelfalfi Resort, ενός προορισμού που κόβει την ανάσα.

Ελάχιστα χρόνια έχουν περάσει από τότε που αυτό το μικρό εγκαταλελειμμένο χωριουδάκι, κάπου στα μισά της διαδρομής ανάμεσα στην Πίζα και τη Φλωρεντία, παρέμενε χαμένο στη λήθη και μακριά από τα βλέμματα των ταξιδιωτών, παρά την ασυναγώνιστη γεωγραφική του θέση και τη μακραίωνη ιστορία του. Το Castelfalfi, χτισμένο πριν από 2.000 χρόνια από τους Ετρούσκους επάνω σε έναν πανέμορφο λόφο στην ύπαιθρο της Βόρειας Ιταλίας, προστατευμένο από τους εισβολείς του Μεσαίωνα χάρη στο γραφικό κάστρο του, ανακαλύφθηκε ξανά το 2014 από τον Όμιλο TUI, ο οποίος επένδυσε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 350 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να αναδιαμορφώσει το γραφικό χωριουδάκι σε θέρετρο. Oμως το αποτέλεσμα δεν ήταν ούτε κάτι το θεαματικό ούτε έτυχε της αναμενόμενης από τον τουριστικό κολοσσό αποδοχής. Όλα όμως αλλάζουν χάρη στο χρυσό άγγιγμα του Μίδα…

Πώς μια πόλη-φάντασμα στην Τοσκάνη μεταμορφώθηκε σε ένα μαγικό resort

Αναγέννηση του μεσαιωνικού χωριού
Ο νέος ιδιοκτήτης του Castelfalfi, είναι ο δισεκατομμυριούχος Ινδονήσιος επενδυτής Sri Prakash Lohia, ο οποίος, μαζί με την οικογένειά του, έδωσε νέα πνοή στο ιστορικό χωριουδάκι μετατρέποντάς το σε ένα συγκρότημα 2.700 στρεμμάτων και -έπειτα από μια ανακαίνιση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων- παρέδωσε τον περασμένο Φεβρουάριο στους λάτρεις του luxury leisure ένα hyper resort που ανταποκρίνεται επιτέλους στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.
Μιλάμε άλλωστε για μία από 50 τις πλουσιότερες οικογένειες σε ολόκληρη την Ασία, με τον ίδιο τον ινδικής καταγωγής Lohia να φιγουράρει στη λίστα του Forbes συνοδεία των 8,3 δισ. δολαρίων του, συνεπώς δεν μπορεί κανείς παρά να περιμένει να βρει σε αυτό το «παραδοσιακό» σύμπλεγμα την απόλυτη πολυτέλεια.
Και μπορεί η ανεμπόδιστη περιμετρική θέα από όλο τον λόφο του Castelfalfi να είναι αξεπέραστη, όμως το ασύγκριτο πλεονέκτημά του από αρχιτεκτονικής πλευράς παραμένει το αναγεννημένο χωριό του που περιβάλλει τις κύριες ξενοδοχειακές μονάδες, μία εκ των οποίων μάλιστα είναι παλιό εργοστάσιο καπνού, λίγα μόλις μέτρα από το ιστορικό εκκλησάκι του San Floriano.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ