27.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

«Πύρινη κόλαση στον Ακάμα – Δεκάδες εστίες από κακόβουλες ενέργειες»

Δραματική είναι η κατάσταση στο δάσος του Ακάμα.

Σε δηλώσεις του στο Sigmalive πριν από λίγο, ο υπεύθυνος του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, έκανε λόγο για «κόλαση»!

Ερωτηθείς πόσες εστίες υπάρχουν, σημείωσε ότι είναι άγνωστο, κάνοντας λόγο για δεκάδες εστίες που μαίνονται αυτή την ώρα. Ο κ. Αλεξάνδρου, εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι πρόκειται για εμπρησμούς.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΙΓΜΑ στην Πάφο Μάριο Ιγνατίου οι καπνοί από τις φωτιές είναι ορατές στην πόλη. Σε νεότερες του δηλώσεις ο κ. Αλεξάνδρου στο ΣΙΓΜΑ δήλωσε ότι έχει ενεργοποιηθεί το σχέδιο “Ίκαρος” και στην περιοχή συνδράμουν πέντε εναέρια μέσα. Παράλληλα επανέλαβε ότι δεν μιλάμε για μια πυρκαγιά αλλά για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού μέσα στο κρατικό δάσος. Την ίδια ώρα όμως εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι παρά το μέγεθος της πύρινης κόλασης θα καταστεί εφικτό να περιοριστεί.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πρόκειται για άλλη μια μέρα διαδοχικών πυρκαγιών στην Πάφο. Αξίζει να σημειωθεί ότι προ ολίγου τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά που μαινόταν στη Λάρα και αυτή την ώρα μαίνονται διάφορες εστίες πυρκαγιάς στο Δάσος. Στην περιοχή σπεύδουν και εναέρια μέσα τα οποία επιχειρούσαν νωρίτερα στη Λάρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή (10/11) είχαν ξεσπάσει 15 πυρκαγιές στην Πάφο ενώ μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας (11/11) ξέσπασαν άλλες οκτώ, με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής να απευθύνει μέσω του Sigmalive, έκκληση προς το κοινό όπως αποφεύγει ανθρώπινες δραστηριότητες που δύναται να τις προκαλέσουν.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ