19.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Πόσο … σκουπιδόμυαλοι μπορεί να είναι κάποιοι πλέον;

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα βάζουμε με τις αρχές, τους Δημάρχους τα Δημοτικά και Κοινοτικά συμβούλια και έχουμε απαιτήσεις ως προς την αναβάθμιση και την καθαριότητα των πόλεων και του νησιού μας γενικά.

Αλλά οι φωτογραφίες που κατά καιρούς κατακλύζουν το διαδίκτυο, το φως της δημοσιότητος γενικότερα είναι να απορεί κανείς πόσο … σκουπιδόμυαλοι μπορεί να είναι κάποιοι που πάνε και πετάνε από έπιπλα, κρεββάτια, ηλεκτρικά, τροχούς, κορμούς και άλλα κλαδιά από δέντρα που κλάδεψαν μέχρι… αποχωρητήρια!

Το καλοκαίρι μετά τις καλοκαιρινές διακοπές όλοι γίναμε μάρτυρες των τόνων σκουπιδιών με τα οποία βρέθηκε αντιμέτωπο να καθαρίσει το κοινοτικό συμβούλιο αφού ο Ακάμας έγινε … σταύλος του Αυγεία.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ομως τώρα σε πολλές τοποθεσίες, ιδιαίτερα στην πόλη μας, για την οποία ενδιαφερόμαστε πιο πολύ είναι στενόχωρο που βλέπουμε αυτό το θέαμα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι πρέπει να πετάνε τα σκουπίδια τους σε περιουσίες άλλων ή και ακόμα χειρότερα σε παρκάκια, δασάκια, δάση, χωράφια και όπου αλλού τους δόξει χωρίς αιδώ!

Ίσως είναι καλά να αναλάβουν οι αρχές να τα καθαρίσουν αλλά όπου μπορούν να εντοπιστούν οι ένοχοι να γίνει μια προσπάθεια.

Μια προσπάθεια που μπορεί να ευωδώσει σε περιοχές όπου υπάρχουν κάμερες. Όπου πάλι δεν υπάρχουν κάμερες ίσως υπάρχουν άλλα στοιχεία όπου θα υποβοηθούν στον εντοπισμό των ανεγκέφαλων αυτών ατόμων που πάνε και πετάνε όπου φτάσουν τα άχρηστα αντικείμενα τους.
Και όταν γίνει ο εντοπισμός καλό είναι να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι τύποι που διαπράττουν αυτό το έγκλημα, γιατί περί εγκλήματος πρόκειται.

Επίσης, ας φιλοτιμηθούν λίγο και ας παραδειγματιστούν από τις πρόσφατες πλυμμήρες αλλά και τις λασποθάλασσες παρέσυραν στον θάνατο τόσες ψυχές, που άφησαν άστεγους τόσους αθρώπους, που μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου είδαν το βιός τους να χάνεται, να παρασύρεται από τα λασπόνερα που σε πρωτοφανές για την Ελλάδα μας συμβάν έκαναν τόση καταστροφή.

Επίσης, επειδή όπως πάμε δεν βλέπω να την γλιτώνουμε καλά θα είναι να γίνουν καθαρισμοί καπό το Α μέχρι το Ω σε όλη την επαρχία μας. Να καθαριστούν πρώτα από όλα οι σχάρες για τα όμβρια ύδατα, οι κοίτες των ποταμών, τα μπάζα, οι βρωμιές, τα εγκατελειμένα σπίτια, τα πεταγμένα σε χωράφια αυτοκίνητα και λοιπά σκουπίδια και επιτέλους ας μην τα ρίχνουμε όλα στις αρχές και στους άλλους αλλά και μεις να είμαστε υπεύθυνοι και πιο ενεργοι στην ομορφιά και καθαριότητα της δικής μας πόλης, γιατί μόνο έτσι δεν θα κινδυνεύουμε σαν έχει μανία η φυση να μας κατατροπώσει.

Ας μας γίνει μάθημα το πάθημα των άλλων και ας παραδειγματιστούμε και μακάρι να την … βγάλουμε καθαρή!!
Μαρία Μασούρα

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ