22.9 C
Paphos
Tuesday, April 23, 2024

ΠΩΜΟΣ: Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για Αντρέα Γιάγκου

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι συνεχίστηκαν και σήμερα για 4η συνεχόμενη μέρα οι έρευνες προς εντοπισμό του αγνοούμενου δύτη, ο οποίος αγνοείται από το πρωί του Σαββάτου όταν είχε πάει για ψάρεμα στη θαλάσσια περιοχή Πωμού.


Οι έρευνες κάλυψαν θαλάσσια περιοχή και ακτογραμμή περίπου 350 τετραγωνικών χιλιομέτρων, από τον Κ. Πύργο μέχρι και το Άκρο Αρναούτη στον Ακάμα. Εκτελέστηκαν, επίσης, υποθαλάσσιες έρευνες περιμετρικά του σημείου στο οποίο είχε ανευρεθεί το ψαροτούφεκο του δύτη σε ακτίνα 3 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Στις έρευνες συμμετείχαν ελικόπτερα της 460 ΜΕΔ της Ε.Φ. και της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, σκάφη και ομάδες δυτών της Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας, καθώς και σκάφη και ομάδες δυτών της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών της Ε.Φ., της ΕΜΑΚ, της ΜΑΕΠ και εθελοντικών ομάδων, οι οποίες δρούσαν σε συνεργασία με τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες ομάδες δυτών υπό τον συντονισμό του ΚΣΕΔ. Για σκοπούς ασφάλειας των υποθαλάσσιων ερευνών, ασθενοφόρο του Υπουργείου Υγείας τηρούσε άμεση ετοιμότητα ανταπόκρισης στο αλιευτικό καταφύγιο Πωμού.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Παράλληλα με τις έρευνες των αεροναυτικών μέσων, μηχανοκίνητα και πεζά περίπολα της ΑΔΕ Πάφου και Μόρφου, της Πολιτικής Άμυνας, καθώς και ομάδες πολιτών, εκτέλεσαν επανειλημμένες έρευνες κατά μήκος των ακτών από την περιοχή  Κ. Πύργου μέχρι και το Λατσί.

Τελευταία ημέρα ερευνών – Από αύριο μόνο περιπολίες 

Δυστυχώς, λόγω της μορφολογίας του βυθού στην περιοχή, καθώς και των έντονων υποθαλάσσιων και επιφανειακών ρευμάτων προς διάφορες κατευθύνσεις, δεν κατέστη εφικτός ο εντοπισμός του.

Οι συστηματικές έρευνες θα περατωθούν με το τελευταίο φως, σήμερα 21 Φεβρουαρίου και θα εκτελούνται στο πλαίσιο περιπολιών ή και αν ληφθούν νέες πληροφορίες που να αφορούν στο περιστατικό.

Πηγή: sigmalive.com

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ