21.9 C
Paphos
Monday, May 20, 2024

Πυρκαγιές σε Πάφο και Λεμεσό έθεσαν σε συναγερμό την ΠΥ

Δύο πυρκαγιές σε Πάφο και Λεμεσό αντίστοιχα έθεσαν σε συναγερμό την Πυροσβεστική Υπηρεσία το απόγευμα της Πέμπτης (14/6).

Συγκεκριμένα, στις 17:31 το απόγευμα λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, σκουπίδια, καλαμιώνα και σε μεγάλο σωρό από ελαστικά στο χωριό Αχέλεια της επαρχίας Πάφου. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου και οι Αγροτικοί Πυροσβεστικοί Σταθμοί Στρουμπιού και Κελοκεδάρων με  5 συνολικά πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 18:30. Η πυρκαγιά κατέκαυσε έκταση περίπου 2 δεκαρίων. Για το επεισόδιο ενημερώθηκε και η Υπηρεσία Περιβάλλοντος. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Λίγο νωρίτερα, στις 16:49  λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και ελαιόδεντρα στο χωριό Σωτήρα στην Επαρχία Λεμεσού. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Μονοβόλικου και οι Αγροτικοί Πυροσβεστικοί Σταθμοί Κυβίδων και Πάχνας με σύνολο 4 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 17:20. Στο έργο της κατάσβεσης συνέβαλε και 1 φορητή πυροσβεστική μονάδα του Ταμείου Θήρας. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 2 εκταρίων. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ