21.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Πρώτο βραβείο για το Α’ Δημοτικό Σχολείο Πάφου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια 

« Νέα από πατρίδα – Τα παιδιά δεν ξεχνούν»  είναι ο πρωτότυπος τίτλος της εφημερίδας των μαθητών / μαθητριών της Στ’ Τάξης του Α’ Δημοτικού Πάφου , Νεοφύτειο, που έχει εξασφαλίσει το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κύπρος, Ελλάδα , Ομογένεια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση,  οι μαθητές της Στ’ Τάξης του Νεοφύτειου Δημοτικού θυμίζουν μέσα από τις εργασίες τους, ότι η Κύπρος ξέρει από προσφυγιά, όπως ολόκληρος ο Ελληνισμός. Τα παιδιά μπαίνουν στην θέση των  Ελλήνων προσφύγων που άφησαν πίσω τους τη Σμύρνη και έφτασαν μέσα σε βάρκες εκεί στο λιμάνι του Πειραιά , όπως ακριβώς οι Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες.

Έγραψαν μάλιστα στα ημερολόγια τους, ωσάν να το έγραψε το παιδί της Μικράς Ασίας, το παιδί της Κερύνειας,  το παιδί της Αμμοχώστου , της Μόρφου, του Πενταδαχτύλου, της Καρπασίας, της μόνης μοιρασμένης πρωτεύουσας στον κόσμο, της Λευκωσίας, εκείνο « τον μαύρο Αύγουστο του 1922, του 1974 , ωσάν να είναι παράλληλα  ελληνικά πάθη… που προσμένουν την Ανάσταση μετά από τον Γολγοθά».

Η ταχύτητα σκοτώνει

Για τη δημιουργία αυτής της εφημερίδας, προστίθεται στην ανακοίνωση, εργάστηκαν με αξιοθαύμαστο ζήλο όλα τα παιδιά της Στ’ τάξης του Α΄Δημοτικού Πάφου μαζί με τη βοήθεια της δασκάλας τους Πετρούλλα Τζωρτζή και την καλλιτεχνική επιμέλεια της βοηθού διευθύντρια Ειρήνης Μάντολε. 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ