19.9 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ: Ο μέχρι πρότινος «άγνωστος» προορισμός που έγινε super viral

Μετά από πεζοπορία μόλις 1,5 χιλιομέτρου ένα μαγευτικό τοπίο αποκαλύπτεται σε όσους έχουν την τύχη να επισκεφτούν το χωριό Κρήτου Τέρρα στην Πάφο.

Εδώ και δύο περίπου χρόνια το χωριό Κρήτου Τέρρα απέκτησε άλλον έναν λόγο για να γίνει ένας από τους πιο viral προορισμούς της Κύπρου,αφού έχει πλέον καταστεί προσβάσιμο το μονοπάτι που οδηγεί στον καταρράκτη του Κρεμμιώτη.

Να αναφερθεί ότι στο Βορειοανατολικό μέρος της κοινότητας, βρίσκεται ο ποταμός του Κρεμμιώτη μέσω του οποίου παλαιότερα έρεε άφθονο νερό όλο τον χρόνο, ενώ σήμερα ρέει κυρίως τους χειμερινούς μήνες.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η ροή του νερού ήταν τόσο δυνατή, γι΄ αυτό και εκεί υπήρχαν δύο νερόμυλοι. Στο ίδιο σημείο αυτό  βρίσκεται και ο γνωστός καταρράκτης του Κρεμμιώτη.

Ένα ειδυλλιακό τοπίο, πνιγμένο στο πράσινο, έχει δημιουργηθεί γύρω από τον ποταμό του Κρεμμιώτη, ενώ υπάρχει η αίσθηση ότι στο σημείο έχει δημιουργηθεί ένα «πράσινο χαλί».

Το τελευταίο διάστημα όλο και πληθαίνουν οι επισκέπτες στον καταρράκτη καθιστώντας το χωριό Κρήτου Τέρρα ως ένα από τους περιζήτητους προορισμούς εντός Κύπρου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ