25.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Πρόταση για αναβολή των δημοτικών εκλογών συζητά το Υπουργικό

Πρόταση για την αναβολή των δημοτικών εκλογών, που είναι καθορισμένες για τις 18 Δεκεμβρίου, θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΚΥΠΕ.


Η πρόταση, την οποία θα καταθέσει ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος θα επικαλείται την μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο κ. Χάσικος είχε αναφέρει πως αν θα πρέπει να αναβληθούν οι δημοτικές εκλογές θα πρέπει να αναβληθούν μέχρι τις 4 Νοεμβρίου, οπόταν ο ΥΠΕΣ θα πρέπει να εκδώσει διάταγμα για την έναρξη της προετοιμασίας της Υπηρεσίας Εκλογών για τις εκλογές.

Παράλληλα, η πρόταση θα περιλαμβάνει την παράταση της θητείας των εκλελεγμένων τοπικών αρχόντων. Αλλες πληροφορίες του ΚΥΠΕ σημειώνουν ότι η παράταση της θητείας των τοπικών αρχόντων θα εκτείνεται μέχρι τις επόμενες ευρωεκλογές, οι οποίες, όπως και οι δημοτικές, διεξάγονται με ενιαίο εκλογικό κατάλογο στον οποίο συμμετέχουν και υπήκοοι άλλων κρατών μελών της ΕΕ, που διαμένουν στην Κύπρο.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ