26.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Πρόεδρος των Πολυτέκνων μέχρι το 2021 ο Λεόντιος Τσέλεπος

Επαναξελέγη ομόφωνα στην θέση της προεδρίας της Επαρχιακής Οργάνωσης Πολυτέκνων Πάφου  ο Λεόντιος Τσέλεπος.

Ο κ. Τσέλεπος σε δηλώσεις του ανέφερε πως σήμερα διεξήχθη Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Οργάνωσης Πολυτέκνων Πάφου στην παρουσία και του Προέδρου της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων Ντίνος  Ολύμπιος.

Στόχος στην νέα τριετή θητεία του είπε, είναι η καλυτέρευση της ζωής των πολυτέκνων. Επιπρόσθετα κάλεσε την κυβέρνηση και τους βουλευτές να σταθούν στις Πολύτεκνες οικογένειες και με τη λήψη μέτρων να συμβάλουν στην μείωση της υπογεννητικότητας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Παραθέτοντας κάποια στοιχεία με την ολοκλήρωση της προηγούμενης θητείας κατά τα έτη 2016, 2017 και 2018 και κάνοντας έναν απολογισμό,  ο κ. Τσέλεπος ανέφερε πως την προηγούμενη τριετία δόθησαν πάνω από 700 πακέτα αγάπης τροφίμων και πάνω από 400 δωροκοπούνια των 50 ευρώ σε άπορες πολύτεκνες οικογένειες της πόλης δηλαδή συνολικά 20.000 ευρώ για κουπόνια.

Επιπρόσθετα συνέχισε, έχουν βοηθηθεί με σύνολο 2.000 ευρώ διάφοροι άποροι πολύτεκνοι της Πάφου που απέστειλαν επιστολή στο Γραφείο και ζητούσαν οικονομική βοήθεια για διάφορες δυσκολίες που αντιμετώπιζαν αυτοί και τα παιδιά τους.

Ο επανεκλεγής πρόεδρος της Επαρχιακής Οργάνωσης Πολυτέκνων σημείωσε ακόμη πως 1005 μάνες από την Πάφο έχουν κάνει αίτηση τα έτη 16-17-18 για το επίδομα μάνας μέσω του Γραφείου της Επαρχιακής Οργάνωσης της Πάφου.

Επεσήμανε δε πως για τα τρία προηγούμενα μέχρι σήμερα έχουν γραφτεί 130 νέα μέλη από τα οποία 70 οικογένειες Κυπρίων και 60 οικογένειες ξένων, από το σύνολο των 4.900 μελών που είναι ήδη εγγεγραμμένοι.

Ακόμη έχουν παραλάβει δωρεάν από την Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων την πρώτη τους σχολική βαλίτσα καθώς και γραφική ύλη συνολικά 250 παιδάκια από τα οποία τα 130 ήταν κορίτσια και τα 120 αγόρια.  

Είπε ακόμη πως κατά την προηγούμενη τριετία πραγματοποιήθηκαν διάφορες συναντήσεις με την Επαρχιακή Διοίκηση , Δημαρχεία, Τουρκοκυπριακές Υπηρεσίες και άλλους αρμόδιους φορείς, για την προώθηση κι επίλυση διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα μέλη, ενώ αποφασίστηκε, σημείωσε όσες πολύτεκνες οικογένειες έχουν παιδιά μέχρι 30 ετών που διαμένουν μαζί τους θα δικαιούνται την έκπτωση στα σκύβαλα και στο νερό.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων Ντίνος Ολυμπίου εξήρε το έργο του Λεόντιου Τσιέλεπου προς τις πολύτεκνες οικογένειες. Έθεσε εκ νέου το Δημογραφικό πρόεδρο σημειώνοντας πως είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας.  Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων έθεσε επίσης σημαντικό το πνεύμα σύμποιας εντός της Οργάνωσης Πολυτέκνων.

Στην σημερινή Γενική Συνέλευση πρόεδρος επανεξελέγη ο Λεόντιος Τσέλεπος, αντιπρόεδρος ο Σάββας Κόκκινος, Γραμματέας ο Ιωάννης Ασπρομάλλης, Ταμίας ο Θεόφιλος Μαυρογιώργης, Έφορος Μελών ο Χαράλαμπος Κούλουμος, Έφορος Δημοσίων Σχέσεων ο Χαράλαμπος Παπασάββας και Έφορος Βοηθημάτων ο Μαρίνος Κώστα.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ