19.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Πρωτοπορεί η Κισσόνεργα! Ολοκληρώνεται σιγά σιγά το Ναυτικό Πάρκο [φωτογραφίες]

Με εντατικούς ρυθμούς το Κοινοτικό Συμβούλιο Κισσόνεργας προχωρεί στην υλοποίηση της απόφασης του για μετατροπή Ναυτικού Πάρκου επί της Χρίστου Κκέλη.

Η παραδοσιακή ψαρόβαρκα που έχει εξασφαλιστεί από το Τμήμα Αλιείας,  αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό του πάρκου,  έχει μετατραπεί σε παραδοσιακό τρεχαντήρι με την προσθήκη καταρτιών, πανιών, σχοινιών και άλλων εξαρτημάτων και έχει φωταγωγηθεί ανάλογα ώστε, ακόμα και την νύχτα, να καταδεικνύει τον ναυτικό χαρακτήρα του πάρκου και κατ’ επέκταση την διασύνδεση της Κισσόνεργας με την θάλασσα.

Εκτός από τα ναυτικά στοιχεία, όπως σημαδούρα πρόσδεσης πλοίων, άγκυρα, προπέλα, κάβους πρόσδεσης πλοίων και άλλα, το πάρκο θα δενδροφυτευτεί και με ευκαλύπτους . Ήδη το Κοινοτικό Συμβούλιο όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν, έχει τοποθετήσει γρασίδι, έχουν σχηματιστοί διάδρομοι με χαλίκια της θάλασσας, ενώ αναμένεται να τοποθετηθούν παγκάκια για ξεκούραση, κούνιες και παιχνίδια για παιδιά.

Ένα πρωτοποριακό έργο για την Κισσόνεργα και την Πάφο παίρνει σιγά σιγά σάρκα και οστά και πολύ σύντομα θα αποτελεί στολίδι για την κοινότητά και την Επαρχία και αναμφισβήτα σημείο αναφοράς!

Η ταχύτητα σκοτώνει

Δειτε φωτογραφίες:

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ